Eidrne'nin Keşan ilçesinde, Keşan Belediyesi tarafından yaptırılacak olan ve Trakya'nın en büyük projelerinden biri olarak adlandırılan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Projesi'nin inşaat sürecinin kısa süre içinde başlayacağı bildirildi.
11 Aralık 2013 tarihindeki yer tesliminin ardından Keşan'a gelen Maktaş Makine ve Elektrik Ticaret Ltd. Şti. Alkan İnşaat İş Ortaklığı'ndan Alkan İnşaat sahibi Orhan Alkan, sürecin başladığını söyledi.
Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Projesi'nin yer tesliminden sonra çalışmalara başlanacağı beklenirken, Keşan'a gelerek mevcut pazaryerinde incelemelerde bulunduktan sonra Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan'ı makamında ziyaret eden Alkan İnşaat Sahibi Orhan Alkan, konu ile ilgili bazı bilgiler verdi.
Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'nin inşaatında çalışacak işçilerin kalacağı konteynırların geleceğini, bugünden itibaren ise çevre güvenliğini almak için çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Alkan, bu çalışmaların tamamlanmasından sonra yıkım işlemine başlayacaklarını söyledi. Yıkımdan sonra Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'ne kademe kademe başlayacaklarını ifade eden Orhan Alkan, "İlk etapta 7 bin metrekarelik alanın temelini atacağız. Daha sonra diğer bölüme geçeceğiz. İlk etaptaki kaba inşaat çalışmaları devam ederken, ikinci etabın temelini tamamlayacağız. Biz projeyi 1,5 yılda tamamlayarak teslim etmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle inşaata hemen başlamak istiyoruz. İlk etaptaki çalışmalarımıza, eski hal binası ile Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)'nın önündeki alandan başlayacağız." dedi.
İnşaat süresince işçilerin kendi firmalarından geleceğini, hafriyat işlerini ise Keşan'daki yerli bir firmaya yaptıracaklarını dile getiren Alkan, "Bizim için olmazsa olmaz olan tek şey kaba inşaattır. Bu inşaatı kendi ekiplerimiz ile yapacağız. Bunun haricindeki tüm işleri ise yerel ağırlıklı olmak üzere İstanbul'daki firmalar ile birlikte yapacağız. Bizim için önemli olan kalitedir. Bu işte kaliteyi tutturabilmemiz gerekiyor. Buraya sarf edeceğimiz emeğin karşılığını kalite olarak yansıtmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.
(TB)

16.01.2013 12:36:16 TSI

Editör: Wan Haber