Edirne'nin Keşan İlçesinde bulunan İlçe Halk Kütüphanesi'nden 2012 yılı içinde 38 bin 402 adet ödünç kitap alındı. Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Z. Bülend Dizdaroğlu, yaptığı açıklamada 2012 yılı istatistiki verileri kamuoyu ile paylaştı.
Dizdaroğlu, Kütüphane gibi kurumların en önemli dezavantajının arz ve talep konusunun çağdaş dünyada olduğu gibi Türkiye'de oturuşmamış olduğunu dile getirdi. Kütüphanelere çok önemli görevlerin düştüğünü belirten Bülend Dizdaroğlu, talebi oluşturmak için ellerinden gelen her türlü gayreti göstermeleri gerektiğini söyledi.
EĞİTİMİN EN ÖNEMLİ PARÇASI OKUMAKTIR
Keşan İlçe Halk Kütüphanesi olarak, başta aileler olmak üzere toplumun tüm kesimlerine ulaşarak çok çalışmaları gerektiğini vurgulayan Bülend Dizdaroğlu, çocukların ailede ne görüyorsa onu uyguladığını belirterek, çocukların evde kitap okunduğunu gördüğünde kendisinin de kitap okumaya başlayacağını dile getirdi. Özellikle ilkokul öğretmenlerine, çocuklara kitap okuma alışkanlığını aşılama konusunda oldukça önemli görevler düştüğünü ifade eden Dizdaroğlu, "Biz de kütüphanelerde daha tecrübeli insanları çalıştırarak, insan kaynakları kısmını daha da geliştirmemiz gerekiyor. Kütüphaneleri mekan anlamında daha çağdaş ve cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor." dedi.
KEŞAN İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ'NDEN BİR YILDA 61 BİN 355 KİŞİ YARARLANDI
Z. Bülend Dizdaroğlu, açıklamasın son bölümünde Keşan İlçe Halk Kütüphanesi'nin 2012 yılı içerisindeki istatistiki verilerini açıkladı. Dizdaroğlu, 2012 yılı içerisinde toplam 3 bin 208 adet kitap girdiğini bildirerek, Keşan İlçe Halk Kütüphanesi'nde toplam 34 bin 186 adet kitap sayısına ulaştıklarını söyledi. 2012 yılı içerisinde Keşan İlçe Halk Kütüphanesi'nden toplam 61 bin 355 kişinin yararlandığına dikkat çeken Bülend Dizdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı; "2012 yılında Kütüphanemize 3 bin 14 kişi üye oldu. Bu üyeler, yıl içerisinde Kütüphanemizden 38 bin 402 adet ödünç kitap almış. Bu rakamlara, Keşan'daki nüfus oranına ve Türkiye'nin dünya üzerindeki yerine bakıldığında bu rakamlar küçümsenecek rakamlar değil. Keşan İlçe Halk Kütüphanesi'nin internet hizmetinden de 9 bin 939 kişi yararlanmıştır. Kütüphanemizin gerek ödünç kitap verme sayısı, gerek kitap girişi, gerekse de hizmetlerimizden yararlanan kişi sayısı her geçen yıl artarak devam etmektedir. Bizim hedefimiz, bir Amerika vatandaşı, bir Japon vatandaşı yılda kaç kitap okuyorsa, bir Türk vatandaşı da o kadar kitap okumalıdır."

16.01.2013 10:59:26 TSI

Editör: Wan Haber