Edirne'nin Keşan ilçesinde faaliyet gösteren Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) geçen hafta sonu Zirve Dağcılık Tekirdağ Şubesi'nin düzenlediği ve Zirve İstanbul Şubesi'nin, Malkara ve Hayrabolu ekiplerinin de katıldığı Uçmakdere doğa yürüyüşüne katıldı.
Trakya'nın dört bir yanından Tekirdağ'da toplanan 87 yürüyüşçü Yeniköy'den başladıkları doğa yürüyüşünü; yer yer kar, buz ve sisler arasında, kendine kültürel ve mimari yapısıyla bir eko-turizm cenneti olan Uçmakdere Köyü'nde tamamladı.
Yürüyüş sırasında, bir gece öncesi yağan yağmur ve soğuyan hava ile buz tutan ağaçlar arasından geçen ekipler, 920 metre yükseklikteki Bakacak Tepesi'ne tırmanıp, sisli bir havanın atmosferi ve bu güzel coğrafyada gizemli anlar yaşadı.
Yürüyüş rotası üzerinde bulunan Nişantepe'de yamaç paraşütü ekibiyle de karşılaşan doğa yürüyüşçüleri sisli bir hava olmasına karşın uçuşlarına devam eden paraşütçüleri bir süre izledi.
Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, doğa sporlarının hem sağlık, hem de sosyal ve kültürel anlamda bir yaşam alternatifi olarak günümüze yansıdığını; bölgemizin eşsiz coğrafyasını tanımak ve tanıtmak için bu tür etkinlikler düzenlediklerini, faaliyetlere her geçen gün çok sayıda kişinin katıldığını ve bölgede doğa sporlarına olan ilginin arttığını, faaliyet ile ilgili fotoğraf ve diğer ayrıntıların sosyal medyadaki Facebook sayfasında Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği DOÇEK olarak aranıp görülebileceğini söyledi.
(TB)

16.01.2013 10:51:53 TSI

Editör: Wan Haber