KERKÜK - Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde bu sabah meydana gelen patlamalarda 5 kişi öldü, 38 kişi yaralandı. Kerkük'te sabah saatlerinde tartışmalı Dicle askeri gücüne karşı yapılan gösteri sırasında art arda patlamalar meydana geldi.
İlk patlama Kerkük'ün Hisebat bölgesinde bulunan Kürdistan Demokrat Partisi( KDP) İl Temsilciliği önünde meydana geldi. Bomba yüklü aracın infilak etmesi ile gerçekleşen olaydan 20 dakika sonra Şorce semtinde ikinci patlama sesi duyuldu. Benzin istasyonu yakınında meydana patlamada facia kıl payı önlendi. Diğer patlama ise Piryadi semtinde tandır yapan iş yerlerinin önünde meydana geldi. Patlamalarda 5 kişi öldü, 38 kişi yaralandı. Yaralılar Kerkük'te ki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.
Ayrıca patlamaların etkisi ile çevrede bulunan ev, işyeri ve araçlarda maddi hasar meydana geldi. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Patlamalara tepki gösteren Habip Ahmet isimli şahıs bu saldırıların kendilerini korkutmayacağını ve birliklerinin bozamayacağını söyledi.
Öte yandan Kerkük'ün Tuzhurmatu ilçesinde ise yere yerleştirilen 4 ayrı mayının patlaması nedeniyle 2 kişi yaralandı. Dört ev de yerle bir oldu.

CİHAN

Editör: Wan Haber