Samsat ilçesi Yarımbağ köyüne bağlı Kergekuşu mezrasına yaptırılan içme suyu inşaatının tamamlanarak hizmete sunulduğu öğrenildi.
Köylerin Alt Yapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında, Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca, önceki işlerden artan ödeneklerle ek iş olarak yapılan Yarımbağ köyü Kergekuşu mezrasına içme suyu inşaatı ve enerji nakil hattı işi tamamlandı.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, Samsat ilçesinde içme suyu şebekesi olmayan hiçbir köyün bulunmadığını, mezraların bir çoğunda da içme suyu şebekesi bulunduğunu, olmayan mezralarda da imkanlar dahilinde çalışmaların yürütüleceğini kaydetti.
Sündük, "Su, insan yaşamının vazgeçilmez kaynağıdır. Bu yaşamsal ihtiyacın karşılanması için İdare olarak ne gerekiyorsa yapma durumundayız. KÖYDES kapsamında yürütülen başarılı çalışmalar neticesinde Samsat ilçemizde köylerimizin tamamında içme suyu şebekesi yapılmıştır. Bazı mezralarımızda da şebeke yapılmış, diğerlerini de tamamlama azmindeyiz. Kergekuşu mezramızda yapılan içme suyu tesisini hizmete sunduk. Halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi.
(FÇ-Y)

04.01.2013 17:02:22 TSI

Editör: Wan Haber