Kérastase, içerdiği bitkisel kök hücrelerle saç köklerine etki eden bakım serumu Initialiste'i üretti.
L'Oréal'in yaptığı 24 yıllık araştırma sonucu saç yenilenmesinde cilt ve saç kök hücrelerinin önemi kanıtlandı. 10 bilimsel yayının yapıldığı L'Oréal İleri Araştırmaları, saç folikülündeki iki kök hücre havuzunun varlığını ortaya çıkardı. L'Oréal Araştırma ve İnovasyon Bölümü Bilimsel İletişim Direktörü Patricia Pineau, "Saçta bulunan kök hücreler oldukça değerlidir ve kök hücre ortamı saçımızın kalitesi için hayati bir öneme sahiptir" dedi.
Kök hücreler, cildin alt katmanlarında bulunuyor ve yüksek yenileyici güçleriyle biliniyor. Sınırsız bölünme özellikleriyle vücut dokularını dış etkilere karşı onaran, değerli oldukları kadar hassas olan bu hücreler, yaşla beraber azalmamalarına rağmen dış ve iç etkenler karşısında işlevlerini yerine getiremeyebiliyor. Bu yüzden cildin yenilenme potansiyelini arttırmak için kök hücreleri, kök hücre ortamını ve üstün yenileyici güçlerini korumak gerekiyor.

4 FARKLI İÇERİĞE SAHİP
Initialiste'in sahip olduğu özel Complexe Régénérateur® kök hücre ortamını koruyor. 4 içeriğe sahip Initialiste, elma ağacı-Malus Domestica'dan alınan milyonlarca kök hücre saç folikülündeki kök hücre ortamını koruyarak, yenileyici özelliğini sürdürmesini sağlar. Anti-oksidan polyphenol kök hücrelerin UVA, hava kirliliği, stres gibi oksidatif etkilerden korumasına yardımcı olur. Gluco-lipid, lipid içeriği ile saç folikülünün dış yüzeyini sağlamlaştırır ve kök hücre ortamının düzenlenmesini sağlar. Glikoz içeriği ise hızlı saç büyümesini tetikleyen ve hücre metabolizmasını arttıran enerji rezervidir. Yeni nesil seramidler saç telinin dayanıklılığını arttırarak saçın güçlenmesine yardımcı olur.
(CC-E)

08.02.2013 16:13:49 TSI

Editör: Wan Haber