Kepez Belediyesi, Kent Ormanı'ndaki Kanuni Sultan Süleyman Otağı'nın karşısına Osmanlı çeşmesi inşa ediyor.
Kepez Belediyesi, Selçuklu mimarisindeki Erdem Bayazıt Kültür Merkezi ve geleneksel Türk ev mimarisinin izlerini taşıyan semt konaklarından sonra ilçeye Osmanlı çeşmesi kazandırıyor. İlçedeki tarihi su saklama yapıları sarnıçların çevre düzenlemesini gerçekleştiren Kepez Belediyesi, Osmanlı Devleti'nin suyla ilgili önemli mimari eserini Antalyalılarla buluşturuyor.
Kepez Belediyesi, "Antalya'nın Çamlıcası" yaptığı ve yaz döneminde binlerce kişinin ziyaret ettiği Kent Ormanı'na, Osmanlı mimarisinde çeşme kazandırıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Osmanlı çeşmesini, Kent Parkı'ndaki Kanuni Sultan Süleyman Otağı'nın karşısındaki 100 Metrekare'lik alan üzerine inşa edecek. Çeşme, Anadolu Selçuklu Devleti'nin ve Osmanlı Devleti'nin çeşitli dönemlerinin mimarisinin karakteristik çizgilerini taşıyacak. Kubbeli, saçaklı, hilalli ve kabartma motiflerinin olacağı çeşmenin, yapımının 2013 yılının ilk çeyreğinde bitirilmesi planlanıyor.
KENT ORMANI'NDA OSMANLI BULUŞMASI
Park ve Bahçeler Müdürlüğü, geçtiğimiz aylarda Osmanlı Devleti'nde bir döneme adını veren lale soğanlarını Kent Ormanı'na dikmişti. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte, Osmanlı Devleti'nin üç önemli sembolü olan 'otağı, çeşme ve lale' Kent Ormanı'nda buluşmuş olacak.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de ilçeye, bir kimlik kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek. "Yaptığımız eserlerdeki mimari anlayışla Kepez'i, geleneksel mimari ile modern mimarinin harmanlandığı bir ilçe haline getiriyoruz" dedi.
Çeşmenin, Türk medeniyeti ve kültüründe önemli bir yeri olduğunun altını çizen Tütüncü, "Medeniyetimizin bu güzel mimari sembolünü, Antalyalıların ilgi gösterdiği Kent Ormanı'nda yeniden canlandıracağız ve gelecek nesle aktaracağız. Yine bu tarihi eseri, mesire alanındaki Kanuni Sultan Süleyman Otağı ile bütünleştireceğiz."
(SÇ-SÇ-Y)

01.01.2013 17:18:52 TSI

Editör: Wan Haber