Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden sonra ilçeye Fen Lisesi kazandırmak için çalışma başlattı.
Kepez belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, mahallelere yaptığı ziyaretlere AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani de eşlik etti. Başkan Tütüncü, Samani ile Kanal, Yeni Doğan ve Kültür mahalle muhtarlıklarını ziyaret etti.
Kanal Mahalle Muhtarı Emin Küçükkara'yı ziyaretinde Başkan Tütüncü, mahallede okul ve camilerin çevre düzenlemesinden, parkların tadilatına, DSİ sulama kanalının güzelleştirilmesine kadar pek çok hizmet yaptıklarını söyledi. İlçede dört ayrı bölgeye inşa ettikleri çadır tarzı spor salonlarından bir tanesini de mahalledeki Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nun bahçesine yaptıklarını anımsatan Tütüncü, salon hizmetiyle bölgedeki kadınları ve çocukları sporla buluşturduklarını bildirdi. Aşur Doğan Parkı'nda ve 8 Mart Parkı'nda çocuk oyun grubu, masa-bank ve peyzajını yenilediklerini anlatan Başkan Tütüncü, bu yıl içerisinde mahalleye yeni bir park inşa edeceklerini açıkladı.
YENİ DOĞAN'A İLKÖĞRETİM OKULU
Başkan Hakan Tütüncü ve AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, daha sonra Yeni Doğan Mahalle Muhtarı Nasuh Özyurt ile bir araya geldi. Özyurt, Tütüncü'nün, mülkiyet problemini çözmesi ve kat artışı yapması sonucu mahallede gecekonduların yerini modern konutların almaya başlandığının altını çizdi. Muhtar, mahalleye ilköğretim okulu yapılması için de destek istedi. Tütüncü ve Samani, okulun mahalleye kazandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.
Başkan Tütüncü ve Samani, son olarak Kültür Mahalle Muhtarı Erol Zeybekoğlu'nun hizmet taleplerini dinledi.
KÜLTÜR MAHALLESİ'NE İKİNCİ LİSE
Mimarisiyle Türkiye'nin en güze liselerinden biri olan Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yapımını Kültür Mahallesi'nde başlattıklarını hatırlatan Tütüncü, ilçeye Fen Lisesi kazandırmak istediklerini anlattı. Başkan Tütüncü, "İmam Hatip Lisesi'ni, 2013-2014 eğitim yılında hizmete açmayı hedefliyoruz. Çok prestijli bir okul olan Fen Lisesi, Antalya'da bir tane var. İkincisini Kepez'e yapmak istiyoruz. Yer arayışımız vardı. Kültür Mahallesi'ndeki okul alanının uygun olması halinde, liseyi bu bölgeye kazandırırız" açıklamasını yaptı.
Mahallede kat artışına yönelik imar planı tadilatı ve tapu tahsisi çalışması yaptıklarını hatırlatan Tütüncü, bu çalışmaların ardından mahallede, gecekonduların yerine, imara uygun modern konutların yapılmaya başlandığının altını çizdi.
SAMANİ MUHTAR EVLERİNİ BEĞENDİ
AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani de muhtar gezilerine katılarak hem Kepez Belediyesi'nin başarılı çalışmalarını yerinde gördüğünü, hem de muhtarların ve vatandaşların merkezi idare ile ilgili hizmet taleplerini dinlediğini belirtti. Samani, AK Parti'nin, Kepez'in ulaşım, eğitim sağlık alanındaki ihtiyaçlarının karşılanması ve mülkiyet probleminin çözümü için önemli çalışmalar yaptığının da altını çizdi.
Bölgede başarılı hizmetlere imza atan Başkan Tütüncü'nün, muhtar evi projesini beğendiği ifade eden Hüseyin Samani, "Mimarisiyle çok şık olan muhtar evleri, eski mahalle kültürünün yaşatıldığı mekanlar haline geldi" dedi.
Kepez Belediyesi'nin, Antalya'ya tedavi olmak amacıyla gelen hastaların ve refakatçilerinin konaklama ihtiyacının karşılandığı 32 yataklı "hasta konuk evi" tesisi de Kültür Mahallesi'nde hizmet veriyor. Merkez Bankası'nın Antalya Şubesi de mahalleye yapılacak.
(SÇ-SÇ-Y)

23.01.2013 10:49:36 TSI

Editör: Wan Haber