Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Kepez'de münazara Yarışması'nın ikinci gününde genel ve Anadolu statüsünde eğitim veren liseler yarıştı.
Osman Gazi Semt Konağı'nda düzenlenen münazara yarışmasının ön elemelerinde karşı karşıya gelen liseli öğrenciler, seçtikleri tez'leri kendilerine özgü tarz ve yöntemlerle savundular. Genel ve Anadolu liseleri arasındaki ön elemelerde, Atatürk Anadolu Lisesi 'Teknoloji faydalıdır', AKEV Anadolu Lisesi ise 'Teknoloji zararlıdır' tezini, Nevzat Saygan-Levent Saygan Anadolu Lisesi 'Okulda eğitim daha önemlidir', Kepez Anadolu Lisesi ise 'Ailede eğitim daha önemlidir' tezini, Karatay Lisesi 'Bugünün insanı daha mutlu' Çağlayan Lisesi ise 'Eskinin insanı daha mutlu' tezini savundular.
Jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda, AKEV Anadolu Lisesi, Nevzat Saygan-Levent Saygan Anadolu Lisesi ile Karatay Lisesi, 26 Mart Salı günü yapılacak olan finalde yarışmaya hak kazandılar.
Yarışma sonunda öğrencilere seslenen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 'Kepez'de Münazara Yarışması' ile amaçlarının kendini ifade edebilen, özgüven sahibi, toplumda söz almaktan çekinmeyen bireyler oluşturabilmek olduğunu söyledi. Başkan Hakan Tütüncü, "Türkiye'nin en büyük sermayesi insan gücüdür. İnsan gücünü oluşturan en önemli kısım ise gençlerdir. Kepez Belediyesi olarak bunun bilincinde hareket ediyor, yaptığımız projelerin merkezine gençleri alıyoruz" şeklinde konuştu.
'Kepez'de Münazara Yarışması'nın ön eleme turunda meslek liseleri arasında Toros Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Şehit Ömer Dikmen Ticaret Meslek Lisesi, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi finale yükseldi.
Genel ve Anadolu liseler arasında ise Özel AKEV Anadolu Lisesi, Karatay Lisesi ve Nevzat Saygan-Levent Saygan Anadolu Lisesi finale kalan okullar oldu.
(SK-Y)

14.02.2013 12:02:49 TSI

Editör: Wan Haber