Kepez Belediyesi, Selçuklu mimarisindeki Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, geleneksel Türk ev mimarisinin izlerini taşıyan semt konaklarından sonra Antalya'ya bir Osmanlı eseri daha kazandırdı.
Edebiyat, müzik ve şiir eşliğinde sohbetlerin yapıldığı Kanuni Sultan Süleyman Otağı benzerindeki çadırdan sonra Kent Parkı'na Osmanlı mimarisinde bir çeşme inşa edildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü kontrolünde, otağın karşısında 100 metrekare alana yapılan çeşme hizmete girdi. Anadolu Selçuklu Devleti'nin ve Osmanlı Devleti'nin çeşitli dönemlerinin mimarisinin karakteristik çizgilerini taşıyan çeşmede; kubbe, saçak ile hilal ve kabartma motifleri bulunuyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Türkİslam Medeniyeti'nde önemli bir yeri olan su hayratı kültürünü yaşatmak amacıyla çeşmeyi inşa ettiklerini söyledi. Tarihi mirasın yaşatılmasına önem verdiklerine işaret eden Başkan Tütüncü, "İlçedeki tarihi su saklama yapıları sarnıçların çevre düzenlemesini yaptık. Şimdi de Osmanlı Devleti'nin su hayratıyla ilgili önemli bir mimari eserini Antalyalılarla buluşturduk" dedi.
Başkan Tütüncü, Kanuni Sultan Süleyman Otağı'nın bulunması ve yaz döneminde günde 20 binden fazla kişinin ziyaret etmesinden dolayı çeşmeyi Kent Ormanı'na inşa ettiklerini kaydetti. Kepez'e geleneksel mimari ile modern mimarinin harmanlandığı bir şehir kimliği kazandırma arzusunda olduklarının altını çizen Tütüncü, daha önce de Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ni, Selçuklu mimarisinde, semt konaklarını da geleneksel Türk ev çizgilerinde inşa ettiklerini belirtti.
(SK-Y)
.

19.02.2013 11:27:49 TSI

Editör: Wan Haber