Kepez Belediyesi'nin, Gazi Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Osman Gazi Semt Konağı'ndaki AKMEK kurslarında eğitim başladı. Kepez Belediyesi'nin, sosyal ve kültürel çalışmalarını yapacağı semt konakları, bölge halkına hizmet vermeye başladı. Gazi Mahallesi Sütçüler Caddesi'ndeki Osman Gazi Semt Konağı'nda ve Şafak Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki Orhan Gazi Semt Konağı'nda şubeleri açılan Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK) büyük ilgi görüyor.
Yapımı tamamlanan ve hizmete giren Osman Gazi Semt Konağı'nda açılan AKMEK kurslarına şu ana kadar 1500 kişi başvurdu. İngilizce, çeyiz ürünleri hazırlama, şiş ve ağ örgücülüğü, makine nakışı ile ev aksesuarları kurslarında eğitim başladı.
Her yaş grubundan ilginin olduğu kurslara, ev hanımları çocuklarıyla birlikte katıldı. Kursiyerler, meslek, sanat eğitimi alabilecekleri, sosyal, kültürel etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri bir tesisin bölgeye kazandırılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İlçenin doğu kısmında bulunan Osman Gazi Semt Konağı'nda önümüzdeki günlerde, bilgisayar kullanımı, bilgisayar okuryazarlığı, bilgisayarlı temel muhasebe, Arapça, okuma-yazma kursları da açılacak.
ORHAN GAZİ'DE AKMEK KAYITLARI BAŞLADI
Şafak Mahallesi'nde inşası tamamlanan ve önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Orhan Gazi Semt Konağı'nda açılacak olan AKMEK Kursları'na ise bugüne kadar 500 kişi kayıt yaptırdı. AKMEK, talep doğrultusunda Kepez'in batısındaki mahallelere hizmet verecek olan Orhan Gazi Semt Konağı'nda çeşitli kurslar açacak.
Semt konaklarında, meslek ve sanat kurslarının yanı sıra gençlere ve çocuklara internet ve kütüphane hizmeti de verilecek. Eski İstanbul konakları mimarisinde yapılan tesislerde, bilgi evi, çocuk kütüphanesi ve kadın koordinasyon merkezi de olacak.
Çok amaçlı salonlarında olduğu semt konaklarında, toplumsal konulara yönelik, eğitim ve sağlık alanında bilgilendirici seminerler de organize edilecek.
ÇOK AMAÇLI SALONLAR
Mimari yapısıyla, hizmet içeriğiyle bölgenin prestijini artıran Osman Gazi Semt Konağı, Hazine'den tahsis edilen 3 bin 129 metrekare alana inşa edildi. 3 kattan oluşan tesiste, 150 kişilik çok amaçlı salon, mutfak, idari ofis, derslikler ve sohbet odası bulunuyor.
941 metrekarelik alana inşa edilen Orhan Gazi Semt Konağı'nda ise çok amaçlı 100 kişilik salonla birlikte, mutfak, idari ofis, personel ofisi, derslikler ve bekleme odası yer alıyor.
Osman Gazi Semt Konağı 900 bin TL'ye, Orhan Gazi Semt Konağı ise 650 bin TL'ye mal oldu. (CE)

16.01.2013 11:32:15 TSI

Editör: Wan Haber