Kepez Belediye Meclisi, Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken şehit düşen Mehmet Çolak, Mustafa Kılıç ve Abdullah Bülbül'ün isimlerinin Karşıyaka Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parka "3 Şehitler Parkı" isminin verilmesini oy birliği ile kabul etti.
Kepez Belediye Meclisi'nin, 2012 yılı son toplantısı Belediye başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleştirildi. 21 gündem maddesinin karara bağladığı toplantıda, terörle mücadelede ve görevleri başında şehit düşen güvenlik görevlilerinden Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Mehmet Çolak, Mustafa Kılıç ve Abdullah Bülbül'ün isimlerinin Karşıyaka Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parka "3 Şehitler Parkı" isminin verilmesini oy birliği ile kabul edildi.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü de 12 Eylül 1993'te Ağrı Dağı Mıhtepe mevkiinde bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Er Ali Aykaç'ın ismini, Şafak Mahallesi 4250 sokakta yeni yapılan parka verilmesini önerdi. Meclis de bu talebi oybirliği ile isim tespit komisyonuna havale etti.
AK Parti Grubu ise 18 Kasım 2012'de Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut'un isminin; kamu kurumlarına, sağlık tesislerine, önemli caddelere ve önemli parklarda yaşatılmasıyla ilgili önerge verdi. Önerge, oy birliği ile İsim Tespit Komisyonu'na havale edildi.
Aralık ayının devam meclisi, 6 Aralık Perşembe günü saat 14.00'de yapılacak.
Öte yandan Kepez Belediyesi, isimlerini parklarda yaşattığı şehitler için ilçede değişik mahallelerde mevlit okutuyor. Bu haftaki mevlit ise Akdeniz Sanayi Sitesi'ndeki camide yapılacak.
(İA-SÇ-Y)

05.12.2012 13:38:37 TSI

Editör: Wan Haber