Kepez Belediyesi, bir iyilik hareketi olan ve bugüne kadar 3 bin 500'e yakın yaşlının yararlandığı evde bakım ve sağlık hizmetini, Varsak Altıayak Mahallesi'nde sürdürdü.
Projenin saha çalışmasını takip eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mahalledeki sağlık taramasına katıldı. Bölge sakinlerinin, belediye hizmet taleplerini de dinleyen Başkan Tütüncü, doktorlar, hemşirelerle birlikte 14 evde yaşayan, proje kapsamında daha önce her türlü ihtiyaçları karşılanan, tedavileri yapılan yaşlıları ziyaret etti. Başkan Tütüncü, 65 yaş üstü yaşlılara yönelik evde bakım ve sağlık hizmetini, İstanbul ve Kocaeli büyükşehir belediyelerinden sonra üçüncü yapan belediye olduklarının da altını çizdi.
Evleri ziyareti sırasında bölgede yaşayanların hizmetle ilgili isteklerini de dinleyen Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, mahalleye bir park yapacaklarının müjdesini verdi.
Ziyaretlere Kepez Belediye Meclis Üyesi Dilaver Tanık, Altıayak Mahalle Muhtarı İsmail Şanlı, belediye Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Özsoy da eşlik etti.
HİZMETTEN YARARLANMAK İSTEYENLER
36 kişilik sağlık ekibi, 1 acil müdahale ambülansı, 1 hasta nakil ambülansı, 1 sosyal destek aracının görev yaptığı proje kapsamında yaşlılara; ücretsiz olarak muayene, kişisel bakım, fizyoterapi, psikoterapi, diyet, acil yardım ve hasta nakil ambulans hizmetleri sunulduğu, proje kapsamında evin temizliği, bakım ve onarımının da gerçekleştirildiğini bildirildi. Hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların, http:www.kepezdeevinizdesaglik.com adresinden bilgi alabilirler veya 316 07 08 no'lu telefona başvuru yapabilecekleri ifade edildi.
(SK-Y)

07.01.2013 10:57:44 TSI

Editör: Wan Haber