Kepez Belediye Meclisi'nin Ocak ayı devam toplantısında 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, başkanlığında yapılan mecliste, Yeşiltepe Mahallesi'nde ORÜS alanında yapımına başlanılan 2 bin kişilik çok amaçlı kongre ve sergi merkezine kredi onayı çıktı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nun, kongre ve kültür merkezi inşaatı yapımında kullanılmak üzere belediye adına İller Bankası'ndan 24 milyon 551 milyon 200 TL kredi kullanımı konusunda Başkan Tütüncü'ye yetki verilmesi raporu oybirliği ile kabul edildi.
Desteklerinden dolayı meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Tütüncü, hem Kepez'in hem de Antalya'nın kongre ve sergi salonu ihtiyacını karşılayacak olan tesisin projesinin örnek bir çalışma sonucu ortaya çıktığını söyledi. Kongre ve sergi merkezi için, aldıkları meclis kararı sonrasında Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile ulusal proje yarışması düzenlediklerini anımsatan Başkan Tütüncü, "Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Sayın Osman Aydın'ın ifadesiyle, bu projede iki tane güzellik var: Birincisi, meclis kararıyla bir proje yarışması yapıldı. Yarışmayı düzenleme teklifi de belediyeden geldi. İkincisi, genellikle bu tür proje yarışmalarında birinci olan proje, bir kenara bırakılır, daha sonra ilgili müelliflere yaptırılan projeler uygulanır. Biz ise 49 farklı projenin katıldığı yarışmada birinci olan projeyi uyguluyoruz" dedi.
Yaklaşık 29 bin metkare kapalı inşaat alanına sahip olacak tesisin, Antalya'nın çok amaçlı kongre ve sergi salonu ihtiyacını karşılayacağına değinen Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bununla birlikte Kepez, üçüncü bir kültür merkezine kavuşmuş olacak. İki bin kişilik çok amaçlı salonun yer alacağı binada, 200 kişilik nikâh salonunu Kepez'e kazandırıyoruz. Work shopları, sergi alanları, beş yıldızlı restoranı, kapalı ve açık otoparkıyla kongre ve sergi merkezi, hem Kepez'e hem de Antalya'da ciddi bir prestij kazandıracak güzel bir tesis olacak."
Ocak Meclis toplantısının devamında, Sütçüler bölgesindeki 52 dönümlük hastane alanına yapılacak olan 300 yataklı devlet hastanesinin ve Ahatlı bölgesine inşa edilecek ağız ve diş sağlığı merkezinin imar problemleri de çözüldü. Sağlık tesislerinin çekme mesafeleriyle ilgili yapılan imar düzenlemeleri de meclisten oybirliği ile geçti.
Sağlık tesislerinin yapımıyla ilgili son durum hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Tütüncü, şunları söyledi:
"Hastanenin proje ihalesi yapıldı. Proje, inşaatı yapması amacıyla TOKİ'ye teslim edildi. 2013'le alakalı ödenek problemi de yok. Hastanenin gerekli ödenekleri ayrılmış ve mali problemleri de çözülmüş. 300 yataklı ciddi bir devlet hastanesi yapılıyor. Hastanenin yatak kapasitesinin 400 veya 500'e çıkarılabileceği de ifade edildi. Hastanenin projesini de gördüm. Son derece modern, güzel bir hastane ortaya çıkıyor. İnşallah kısa bir zaman içerisinde temeli atılacak ve hızlı bir şekilde tamamlanacaktır. Antalya'nın diş hastanesi ihtiyacını karşılayacak olan tesis de Ahatlı Mahallesi'nde yapılacak. Tesisin yapılacağı alandaki mülkiyet problemlerinin aşılması konusunda üstün bir gayret gösterdik. Bölgemize ikinci bir ağız ve diş sağlığı merkezi yapılmasına yönelik bir girişim başlatıldı. Güneş Mahallesi'nde yeni bir diş hastanesi yapılmasıyla ilgili gerekli imar plan tadilatları yapılıyor. Bir hastane, iki tane ağız ve diş sağlığı merkezi ile Kepez Antalya'nın sağlık yatırımında ayrıcalık kazanmış bir bölgesi haline gelecek."
(SK-Y)

07.01.2013 17:07:14 TSI

Editör: Wan Haber