Osmaniye'de, bir kamyonda kepek çuvalları altına gizlenmiş piyasa değeri 420 bin lira olan 65 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir kamyonla sınıra komşu illerden yurda kaçak yollardan sokulan sigaranın Batı bölgesinde bulunan illerde pazarlanmak üzere Osmaniye üzerinden götürüleceği bilgisine ulaştı. Elde edilen bilgi doğrultusunda kentin giriş çıkış yolları üzerlerinde tespit edilen kritik noktalarda gerekli güvenlik tedbirleri alan ekipler şüphe üzerine 26 TH 704 plakalı kamyonu durdurdu. Araç içerisinde bulunan iki şahısla aracın yükü ile ilgili yapılan görüşmelerde, şahıslar aracın yükünün kepek olduğunu, yükü nereye götürdükleri sorulduğunda ise şahıslardan biri Konya'ya diğeri İzmir'e götürdüklerini söyledi. Bu çelişki üzerine kamyonda yapılan detaylı aramada kepek çuvalları altında bax tabir edilen karton kolilerde toplam 65 bin 500 paket değişik markalarda yurda kaçak yolla sokulan sigara ele geçirildi. Kaçak sigaranın gümrüklendirilmiş yaklaşık tahmini değerinin 420 bin TL olduğu tespit edildi.
Olayla ilgili araç sürücüsü M.E. (26) ile N.Ö. (34) hakkında 5607 ve 4733 Sayılı Kanuna muhalefet suçlarından yasal işlem yapıldı.
Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'nın doğrudan kendi yaptığı kaçakçılığın yanı sıra sınır bölgelerinde oluşturdukları sözde gümrük noktalarından kaçakçılık yapan kişilerden sözde vergi adı altında haraç alarak ciddi gelir elde ettiği, gümrük kaçakçılığının örgütün bu güne kadar en etkili mali silahlarından biri olduğu vurgulandı.
(ACK-HO-Y)

03.02.2013 10:51:29 TSI

Editör: Wan Haber