Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (VASKİ) Daire Başkanlığı ekipleri, Şabaniye Mahallesi 5. Sokakta su arızasını gidermek için çalışma başlattı. Çalışma sırasında iş makinesi sokaktan geçen doğalgaz borusunu patlatmasıyla doğalgaz dışarıya fışkırdı. Bir anda mahalleyi saran doğalgaz kokusu, çevrede korku ve panik yaşanmasına neden oldu. Bunun üzerine sokak araç ve yaya trafiğine kapatılarak Aksa Doğalgaz ekiplerine haber verildi. Kısa sürede gelen ekipler, sokağa gelen doğalgaz vanasını keserek, gaz kaçağını önledi. Sonra ekipler, kaçağın meydana geldiği boruda, tadilata başladı.


Su arızasını yapmaya çalışırken doğalgaz borusunun patlatıldığını ifade eden Aksa Doğalgaz Teknikeri Adem Akşeker, teknik ekip olarak 24 saat hizmet verdiklerini söyledi. Bütün hatların standartlara uygun olduğunu anlatan Akşeker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kazı yapan ekipler bizi arasa biz onlara kazı yapılacak yeri gösterip kazı yapmalarını sağlıyoruz. Bazen izinsiz yapılan kazı çalışmaları sonucu hattın üzerindeki ikaz bandı ve ince malzemeler kayboluyor. Tekrar aynı noktada yapılan başka bir kazıda da böyle durumlar ortaya çıkıyor. Burada da böyle bir durum meydana geldi. Biz ihbarı alır almaz gazı keserek olay yerine geldik. Şuan burada bir tehlike yok. Arkadaşlar su şebekesi arızasını bitirdikten sonra bizde kendi hattımızı onaracağız.” 


Kazı yapan ekiplerden bir hatırlatma yapmak istediğini ifade eden Akşeker, “Kazı öncesi ihbar hattımız olan 187 nolu telefondan bizi arasınlar. Kazı yapacakları bölgeyi bize bildirirseler elimizdeki haritalardan onların kazı yapacakları alanı gösteriyoruz. Bizim hattımızın olduğu her sokak ve direklerde 'burada izinsiz kazı yapılmaz' diye levhalarımız var. Şu an olay yerindeyiz. Arkadaşlar arızayı tamir ettikten sonra bizde hattımızı onarıp gaz akışını vereceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber