Elite World Hotel’de başlayan ve 3 gün sürecek olan programa İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yol, KEP-2 Van Bölge Koordinatörü Mehtap Tanrıverdi, İl Milli Eğitim AR-GE Birimi Proje uzmanları Galip Kızılkaya, Hakan Durğun, Nurcan Alpaslan, Rıdvan Turunç ve Nur Gedik ile öğretmenler katıldı.

Kurum kapasite geliştirme eğitimleri kapsamında 13 ilçeden farklı branşlarda öğretmenlere mesleki rehberlik kariyer planlaması konularında eğitimlerin verileceği program ilk günkü eğitimi yapıldı.

Programda yapılan çalışmanın önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, öğretmenlerin bu projenin en önemli ayağını oluşturduğuna değindi. Bu önemli çalışmaya öğretmenlerin rehberlik yapacağını anımsatan Kırekin, Van’ın bu projenin merkez illerinden birisi olduğunu, bu tür eğitimlerin sıklıkla yapılmasının projenin daha verimli olması açısından önemli olduğunu söyledi. Çocukların okula devam etmemesinin birçok nedeni, etkeni olduğunu belirten Kırekin, alınacak eğitim ve yapılacak çalışmalar ile bu sorunu aşacaklarına inandıklarını ifade etti.

Elite World Hotel’de başlayan ve 3 gün sürecek olan programda ilk iki gün öğretmenlere, üçüncü gün ise veli ve öğrencilere yönelik eğitimler verilecek.

13 ilçeden 110 öğretmenin katıldığı eğitim programında Prof. Dr. Müge Kart, Doç. Dr. Metin Pişkin ve uzman Başak Turan tarafından eğitimler verileceği belirtildi.

Editör: Wan Haber