Vanlı Emlak Danışmanı Turgut Kahraman, Bölge Gaztesi'ne yaptığı açıklamada, son yıllarda belirsizliğin yaşandığı emlak sektörünün, kentsel dönüşüm sayesinde bir nebze olsun canlılık gösterdiğini ifade etti.

Kahraman, son 6 yıldır Van'daki gayrimenkul sektörünün çalkantılı ve belirsiz bir dönem içerisinde olduğunu anlatarak, "Bu da yatırımcıyı ciddi bir şekilde düşündürmektedir. Hatta farklı illerde yatırım yapmaya kadar yönlendirmiştir. Kentsel dönüşümün Van'da faaliyet göstermesiyle beraber şehirde canlılık oluşmuştur. Esnaf kazanmıştır. Bir nebze işsizlik sorunu çözülmüştür. Van kazanmıştır. Konut satışları artmıştır. Yatırımcı da daire almaya yönelmiştir" dedi.

Bu durumun arsa ve tarla satışlarının olumsuz etkilediğin söyleyen Kahraman, "Bu durum  daire fiyatlarının ve kiraların artmasına neden olmuştur. Geçmiş yıllarda vatandaşların imardan kaynaklı arsa ve tarlalardan bedelsiz kayıpları olmuştur. Arsa ve tarla satışlarının azalmasını belirsiz imar ve çevreyolunun netlik kazanmamasına bağlıyorum. Van'daki 18.madde (arsayla taşınmazla ilgili)kentte büyük bir problem yaratmıştır. 6 yıldır imar uygulaması netlik kazanmamıştır. Emlak uzmanı olarak vatandaşlara ve yatırımcılara arsa ve tarla almalarını önerir ve ilerde  güzel kâr ve kazanç elde edecektir. Şuna değinmek isterim daire  ve dükkânlar arsa üzerinde yapılmaktadır. O yüzden arsa ve tarla ilerisi olan değer kaybetmeyen yatırımdır. Vatandaşları arsa alma konusunda bilgilendirmek isterim. Van ili yatırımın en yüksek olduğu illerin başında gelmektedir. Çevre illerden göç alan bir kenttir. Bu durumda yetkililere çok iş düşmektedir. Çevre yolunun bitmesi imar durumun netlik kazanması ilimizi çoğu sorunlardan kurtarır. Trafik rahatlar, ekonomi düzelir. Arsa ve tarla satışları artar piyasa canlanır" dedi.

Kahraman, Van'a yeni atanan Vali Murat Zorluoğlu'na da görevinde hayırlar dileyerek, "Sayın Valimizin çevre yolu sorununu çözeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Kaynak:Bölgegazetesi

Editör: Wan Haber