Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm yapacağı eski sanayi bölgesindeki arsa sahiplerinin yüzde 70'i ile anlaştı.
Bölgedeki arsanın 70'ne hitap eden arsanın mal sahipleriyle anlaştıklarını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, şahıs olarak ise yüzde 50'lerde olduklarını söyledi. Başkan Fakıbaba, 2013 yılında yapılacak çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
"İnşallah TOKİ ile birlikte hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm başlayacak. Yeni Vilayet binası önündeki Cumhuriyet Meydanı hemen başlamak üzeredir. Sayın Bakanımız Faruk Çelik geldiğinde hemen oraya güzel bir temel atma töreni yapacağız. Topçu Meydanı devam ediyor.15 ile 20 gün içerisinde hem Merkez Komutanlığı'nı hem askeri mahfeli yıkacağız ve Samsat Meydanı'nı ortaya çıkartacağız. Şimdi buralarda kanal boyunca geçecek yollarla ilgileniyorum. Arkadaşlarla kontrol ediyoruz. Yani inşallah 2013 yılı çok daha güzel bir yıl olacak. Mahalleleri dolaşıyoruz. Mahallelerde artık hemen hemen bir problemimiz kalmadı. Çok az bir eksikliklerimiz var. Bu eksikliklerimizi de 2013 yılı ihalesi içerisine almış durumdayız. Mart ayından itibaren hızlı bir şekilde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Amacımız 2013 yılının sonunda daha güzel bir Urfa'yı, daha sorunsuz bir Urfa'yı ortaya çıkarabilmek."
(MUD-MEF-Y)

24.01.2013 18:35:41 TSI

Editör: Wan Haber