Yıldırım Belediyesi'nin 7 mahallede yapacağı dev kentsel dönüşüm projesi için ön çalışmalar hızla devam ediyor.
Yıldırım Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini alarak hedefine her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Dev kentsel dönüşüm projesinin anlatıldığı son toplantı tüm akademik oda başkan ve temsilcilerinin iştirakiyle Prof. Dr. Hüseyin Kaptan'ın sunumuyla gerçekleşti.
Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'ndeki toplantıda kentsel dönüşüm projesini detayları ile anlatan Şehir Plancısı ve Mimar Prof. Dr. Hüseyin Kaptan, ilçenin sağlıklı bir yapılaşma kavuşabilmesi için dönüşümün şart olduğunu söyledi.
Bursa akademik oda başkanlarının hazır bulunduğu kentsel dönüşüm sunumuna Mimarlar Oda Başkanı Nizamettin Kaya, Şehir Plancıları Oda Başkanı Füsun Uyanık, İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Necati Şahin, Harita ve Kadastro Mühendisleri Oda Başkanı Ufuk Ay, Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Orhan Sarıbal, Maden Mühendisleri Oda Başkanı Aslıhan Öğe, Jeofizik Mühendisleri Oda Başkanı Murat Arabacı, Peyzaj Mimarları Oda Başkanı Necla Yörük ve temsilciler katıldı.
Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Prof. Dr. Hüseyin Kaptan, yeni yapılacak kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilçenin çehresinin değişeceğini belirtti. Çalışmaları devam etmekte olan projenin tüm aşamalarında halkın görüşlerini dikkate aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Kaptan, konuşmasında dev dönüşümün sosyolojik boyutuna da değindi.
(MŞ)

07.01.2013 15:37:40 TSI

Editör: Wan Haber