Yozgat şehir merkezinde, uzun yıllardır terk edilmiş ve harabe görünümündeki Eski Sanayi Sitesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında konut alanına dönüştürüldü.
Yozgat Belediyesi'nin yaklaşık 10 yıldır bine yakın mülk sahibiyle anlaşma zemini bulamadığı 60 bin metrekarelik alanda yaşanan sorun Kentsel Dönüşüm Projesiyle çözüme kavuştu. Yozgat Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol çerçevesinde 60 bin metrekarelik alanda 634 konut ve 18 bin metrekarelik ticaret merkezi yapılacağını belirten Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, "Şehir merkezinin orta yerinde bulunan ve 1999 yılında taşınan eski sanayi sitesi, virane bir şekilde duruyordu. Yıllardır mülk sahipleriyle bir araya gelerek buranın sorununu çözmeye çalıştık ve bir türlü anlaşma zemini bulamamıştık. 60 dönüm alanda bin civarında hissedar bulunuyor ve bunları bir araya getirmek de mümkün olmadı. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ ile protokol imzalandı. Belediye Meclisinden çıkacak kararın ardından bu alanı güzel bir görünüme kavuşturacağız. 634 konut ve ticaret merkezinin yapılacağı bu alan modern bir şehir görünümüne kavuşacak" dedi.
TOKİ ile kesin protokolü yaptık, burada bulunan mülk sahipleriyle anlaşarak hemen yıkım çalışmalarının başlayacağını ifade eden Başkan Başar, " İnşaat bu yıl başlaycak ve 2 yıl içerisinde tamamlanmış olacak. İnşallah Yozgat'ta Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi gerçekleştirmiş olacak. 18 bin metrekare ticari alanın bulunacağı proje, sokaklarıyla, caddeleriyle modern çağın gerektirdiği yeşil alanıyla, otoparkıyla Yozgat'a modern bir alan kazandıracak. Buradaki harabe görüntüden de kurtulmuş olacağız ve 30 yıllık bir sorun da çözümlenmiş olacağız" diye konuştu.
(ÖE-AÖ-Y)

19.02.2013 17:20:49 TSI

Editör: Wan Haber