Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 'Kentlilik bilinci, liderlik, çevre ve yerel yönetim anlayışı' konulu eğitim amaçlı konferansına Nevşehir Lisesi'nde sürdürdü.
Nevşehir Lisesi Müdürü Muhammed Orçin tarafından okul girişinde karşılanan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, okul konferans salonunda öğrencilere hitap etti.
Nevşehir'in çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış Türkiye'nin önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri olduğuna işaret eden Ünver, burada hayatını sürdüren insanların da bu köklü mirasın temsilcileri olarak azımsanamayacak bir büyük cevher konumunda olduklarını ifade etti.
Öğrencilerin bundan sonraki hayatlarında hedefledikleri işlerde başarıyı temel hedef olarak belirlemeleri halinde, bunun tek yolunun çok okumadan geçtiğini hatırlatan Ünver, "Üretmek için mutlak ve mutlak surette kitap okuyun. Kitap en iyi bir arkadaş, iyi bir dost,bir sohbet aracı, bilgi kaynağı ve gelecekteki hayallerinizin gerçekleşmesine yardımcı olacak yön gösterici bir rehber özelliğindedir. Düzenli bir şekilde kitap okuyucu olursanız inanın içinizdeki gücü mutlak surette keşfedersiniz. "dedi.
Nevşehir'in tarihteki yeri ve önemine ilişkin bilgiler de aktaran Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak yaptıkları bir dizi çalışmalar ile geçmiş tarihi bilgi ve belgelerden Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nden 80 bin bilgi ve belgeye ulaştıklarını ve bunu da bu yönde araştırma yapmak isteyen herkese www.nevsehir.bel.tr web adresi üzerinden imkan sağladıklarını söyledi.
Ünver, Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bu alanda yürütülen çalışmalarda dünyanın en büyük yer altı kenti merkezine ulaştıklarını belirterek, Nevşehir Üniversitesi Jeoloji Mühendislerinin de yer altı röntgeni ile bu bilginin doğrulandığını söyledi.
Kent merkezinde yaşayan herkesin yaşam standardının artırılması için yoğun emek harcadıklarını anlatan Belediye Başkanı Ünver, tüm güçleri ile her alanda sağlıklı bir kent kimliğinin ortaya çıkmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek,gelecekte kendi makamına oturacak belediye başkanlarının bir daha alt yapı çalışması ile uğraşmadan dönemlerinde kültürel ve sanatsal gibi çalışmalarla bu kent yaşam standardını daha da gelişmesine katkıda bulunabileceklerini ifade etti.
Ünver'e daha sonra Nevşehir Lisesi Müdürü Muhammed Orçin, okula yaptığı hizmetlerden dolayı plaket takdim etti.
(MÖZ-AÖ-Y)

14.01.2013 16:26:22 TSI

Editör: Wan Haber