Ekşioğulları İnşaat'tan ücretlerini alamayan ve 25 Şubat günü Hasan Ekşi'nin Üsküdar'da bulunan ofisinin önünde bir basın açıklaması yapan işçiler  ve İnşaat İşçilerinin Derneği dün de ihaleyi veren Kocaeli Belediyesi Şirketi Kent Konut A.Ş'nin önündeydi. 

İşçilerden İsmail Yıldız Kent Konut yetkililerine çağrıda bulunarak yetkililer gelmeden bir yere gitmeyeceklerini açıkladı.

Özel güvenlikle işçilere haber yollayan Kent Konut yetkilileri muhattabın kendileri olmadığını, işçilerin firmanın önünden ayrılmasını söyledi. Kendilerine saygı gösterilmediğini belirten işçiler mesai saati bitene kadar firmanın önünü terketmediler.

Eyleme bacağındaki rahatsızlığa rağmen katılan ve saatlerce ayakta kalan Mehmet Özgür "Haklarımızı alana kadar sonuna kadar devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kocaeli Belediyesi'ne ait Kent Konut A.Ş., 2006-2011 yılları arasında Kentsel Dönüşüm Konut İnşaatları'nı Ekşioğulları İnşaat'a yaptırtı.

Yüklenici firma Ekşioğulları bünyesinde çalışan 150'ye yakın inşaat işçisi, maaşlarını aradan 1.5 yıl geçmesine rağmen alamadı. İşçilerden dördü, mahkemeye başvurdu ve kazandı.

Mahkeme kararı olmasına rağmen ücretlerini alamayan işçilerden 30'u İnşaat İşçilerinin Derneği'ne başvurdu. 30 işçinin toplamda 300 bin TL civarında alacağı var.

Dernek, kamu ihale kurumlarını da işçi alacaklarından sorumlu tutuyor ve üç aylık alacak dışında ihale kurumlarının sorumluluğunu kabul etmeyen İş Kanunu'nun 36. Maddesinin değişmesini savunuyor.

BİANET

Editör: Wan Haber