Bölge: Serkan Aslan

Van'da Ekim-Kasım 2011 tarihinde meydana gelen iki büyük deprem şehirdeki birçok binanın kullanılamaz hale gelmesine yol açtı. Bu binaların bir kısmı yıktırılıp yerine yenileri yaptırıldı. Bazı binalar güçlendirilirken, bazıları ise az hasarlı veya hasarsız olarak kullanılmaya devam etti.

Öte yandan şehrin göbeğindeki bazı binaların yıktırıldıktan sonra depremin üzerinden geçen beş yıllık süre zarfında boş bırakılması, tinerci olarak bilinen kişilere yaradı. Özellikle akşam saatlerinde bu mekânları kullanan, bu mekânlara bazen pisleyen kişiler, çevre esnafının tepkisini topluyor.

Kentin göbeğindeki bazı boş arsaların bağımlı gençler tarafından mekan olarak kullanılmaya başlanması ile ilgili gazetemiz daha önce de haber yapmıştı. 

Van'da hastane ikinci caddesinde daha önce otel olan yapının yıkılmasının ardından yıllardır boş kalan, çevresi kapatılmasına rağmen birileri tarafından kullanılan, kimileri tarafından da çöplük olarak kullanılan arsa, adeta çevreye pislik saçıyor. Kokudan dolayı çevre esnafı tarafından da yoğun tepki çeken arsanın bir an önce, ya kullanılması, ya da tamamen dümdüz yapılıp başkası tarafından kullanılmasının engellenmesi isteniyor. Çevre esnafı da benzer arsaların mutlaka değerlendirilmesi ve tinerci tabir edilen kişiler tarafından mekân olarak kullanılmaması için, dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.

Editör: Wan Haber