Manavgat Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubunun, TÜRSAB temsilcileri ile yaptığı toplantıda, ilçe turizmi ve turistlerin karşılaştıkları sorunlar masaya yatırıldı.
Manavgat Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Manavgat Kent Konseyinin kuruluş amacı hakkında bilgi vermek ve TÜRSAB temsilcilerinin görüşlerini almak amacıyla Gündoğdu Beldesi'nde bulunan Diamond Beach Otel'de kahvaltılı bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Toplantıda, Pazartesi ve Perşembe pazarlarında turistlerin yaşadığı sıkıntılar, esnafların erken saatlerde işyerlerini kapatmaları, sokak ve caddelerin yeterince aydınlatılmaması, manavgat merkezinde yeterli umumi tuvalet bulunmaması gibi sorunlar ortaya atılırken, inşaat yasağına rağmen turizm bölgelerinde devam eden inşaatlar en önemli sorun olarak gündeme geldi.
Manavgat Kent Konseyi Genel Sekreteri Hamza Yalçın, açılış konuşmasında yaşanılabilir daha iyi bir Manavgat amacıyla kentleşme yolunda kent konseyinin kurulduğunu ve önemli bir misyon üstlendiğini belirtti.
Manavgat Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Hasan Şekerlisoy, kent konseyinin etkili çalışmalar yapmasında paydaşlarında fikirlerinin önemli olduğunu açıkladı. Manavgat'ın esas sorununun hızlı nüfus artışı ve büyüme olduğunu çözüm arayışlarının devam ettiğini trafik sorununun çözümü için yeni bir köprü arayışının devam ettiğini belirtti.
Kent Konseyinden toplantı teklifi geldiğinde mutlu olduklarını ve hemen kabul ettiklerini belirten TÜRSAB Manavgat-Side BYK Başkanı Ahmet Özden, "Burada konuşulan konuların hepsi detaylardı. Burada dile gelen konuşulan konular mutlaka çok çok faydalı. Burada kamu ve yerel yönetim en büyük etken. Sürdürülebilir ve sürekli bir turizm için istikrar çok önemlidir. Turizmi detaylardan çok bir bütün olarak düşünmek gerekiyor. İlk olarak müşteriyi bizim buraya getirmemiz gerekiyor. Bu otel ve tesislerin bu müşterileri misafir etmesi gerekir. Biz ilk olarak yurt dışındaki tur operatörleri arkadaşlarımızdan başlayarak yerel yönetimler olarak ne yapmalıyız ki daha fazla turisti bölgemize çekelim. Her şeyi yerel yönetimin yapması mümkün değil. Burada olduğu gibi kent konseyi de taşın altına eli koymalı. Diğer kurum ve kuruluşlarımızda aynı şekilde. Burada yurt dışındaki operatörlerimizle başlayarak bölge ve şube müdürlerimizle diyalog halinde olmalıyız. Öncelik olarak zincirleme olarak diyalog halinde çalışmalar yapmalıyız. Farklı turlar yapan şirket ve arkadaşlarımızla konuşmalıyız ki onların sorunlarını çözelim ve daha fazla turistin gelmesini sağlamalıyız. Manavgat Belediye Başkanımız Şükrü Sözen 1.5 yıl kayıp olmasına rağmen baya gayretli çalışmalar yaptı. Biz daha çok verim alacak çalışmalar yapmalıyız. Turizmi 7 aydan 12 aya çıkarmak için projeler üretmeliyiz.
Kış turizmi için futbol sahalarımız arttırmalıyız. Tuvaletlerimiz eksikse bunları çoğaltmalıyız. Turistin şehrimizde rahat edeceği tüm imkanları tamamlamaya çalışmalıyız. Sürdürülebilir bir turizm için bir proje yaparak aşama aşama bunları faaliyete geçirmeliyiz. Yapacağımız projede tüm ayakları dahil etmeliyiz" dedi.
Turizm Çalışma Grubu Başkanı Döndü Kılıç, Manavgat'ta turizmin 6 ayla sınırlı kalmaması, 12 ay turizm sloganı ile turizmin her mevsime yayılması için yeni arayışların ve çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.
(AK-Eİ-Y)

25.01.2013 18:26:14 TSI

Editör: Wan Haber