Kent Konseyi 8. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.
Kastamonu Belediyesi'nde düzenlenen toplantıya, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, bölge müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Kent Konseyi Başkanı Mehmet Çelik, konseyin kent hayatında, kent vizyonunun ve hemşehricilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, kent planlanması, sürdürülebilir kalkınma, saydamlık, hesap sorma, hesap verme ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.
Havaalanının kentin olmazsa olmazları arasında yer aldığını belirten Çelik, "Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak da yapım aşamasının her adımını takip ettik, elimizden geldiği kadar da yapım aşamasında destek olmaya çalıştık. Ilgaz tüneli proje, ihale ve mutlu son olarak yapım çalışmalarıyla ilgili açılış yapılmıştır. Şu anda yaklaşık 300 metrelik kışımın delme işlemi bitirilmiş olup, kalan kısmın çalışmaları da devam etmektedir" dedi.
Son olarak konuşan Vali Erdoğan Bektaş, tarihin tekerrür edeceğini belirterek, "Şehir bölgenin merkezidir, merkezi de olmaya devam edecek. Eski ihtişamlı Havaalanı tamamlanacak. Yeni hastane için çalışmalarımız sürüyor. Yollarımız duble yollarla kaplanıyor. Hanönü'nde 22 milyon ton rezerv bulundu. Bunun ise teyitli olanın fakat teyit edilmeyen rezervinde bulunduğunu söylediler. Toplam 30 milyon ton'u geçeceği tahmin ediliyor. Bu yüzden burada yeni bir şehir daha doğacak" şeklinde konuştu.
Toplantının sonunda, Kastamonu Valiliği Kültür Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korosu tarafından konser verildi.
(Vİ-SA)

31.01.2013 17:40:57 TSI

Editör: Wan Haber