Bursa Kent Konseyi Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu, İnegöl Belediyesi ve Türkiye Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bursa Destekleme Derneği tarafından düzenlenen 'Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı', ilçenin sürekli kalkınması için yol haritası oluşturacak.
İnegöl'de düzenlenen çalıştaya İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TOSYÖV Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Habil Duran, Bursa Kent Konseyi Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu Temsilcisi Dr. Mustafa Uysal, İnegöl Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı, TOSYÖV Genel Sekreteri İsmail Korkmaz ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Bursa Kent Konseyi Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu Temsilcisi Dr. Mustafa Uysal, çalıştayın İnegöl'ün geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. İnegöl Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı ise, kent konseyinin yeni döneminde oluşturulan Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu'nun, ilçenin refah seviyesini artırmak için sürdürülebilir kalkınma anlayışı çerçevesinde projeler ürettiğini belirtti.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçede ilk kez düzenlenen çalıştayın son derece önemli olduğunu, buradan çıkacak fikirlerin ilçe için bir yol haritası oluşturacağını söyledi. Çalıştayın ilk bölümünde katılımcılar, uzman eğitmenler eşliğinde iki çalışma grubuna ayrılarak İnegöl'ün güçlü ve zayıf yönlerini, fırsatlarını ve tehditlerini belirledi. Gruplardan çıkan sonuçların değerlendirilmesinin ardından çalıştayın öğleden sonraki oturumunda da İnegöl ile ilgili çeşitli projeler üzerinde çalışıldı. Çalıştayın son bölümünde ise ortaya çıkan proje ve fikirlerin tanıtımları yapıldı. Programın ardından konuklar İnegöl'ün tarihi mekanlarını gezdi.
(MŞ)

19.12.2012 12:48:34 TSI

Editör: Wan Haber