Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, imam hatip liselerinde yaşanan sıkıntıların bütün ülkeyi ilgilendirdiğini belirtti.
Bursa İmam Hatip Lisesi Vakfı'nın düzenlediği geceye katılan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, imam hatip liselerinde verilen eğitimlerle, çevresine, ülkesine ve dünyaya hizmet eden insanlar yetiştirildiğini belirtti. Pala, bu okulların konularının ve sıkıntılarının tüm ülkeyi ilgilendirdiğini ifade etti. Bu meselelerin çözümü için fikirler üretilmesini, herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesini tavsiye eden Pala, camiadan mezun olan insanların, ülkenin her yerinde görev yaptığını, iş yapabildiğini dile getirdi. Mezun olup din görevlisi olanların en kutsal görevi yerine getirdiğini ifade eden Pala, "İmam hatip mezunları arasından yanlış insanlar çıkmadı. Bursa İmam Hatip Lisesi Vakfı ve Bursa İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) yıllardır önemli işler yapıyor. Sıkıntıların çözümü için bütün imam hatip okulları bir araya gelmeli ve ortak hareket etmelidir" dedi.
Bursa Kent Konseyi hakkında bilgi veren Semih Pala, Çekirge Çalışma Grubu aracılığıyla imam hatip okulundan mezun olan birçok profesör ve doçenti vatandaşlarla buluşturduklarını, Bursa'nın manevi havasını yaşattıklarını söyledi. Bursa Kent Konseyi'nin, toplumsal ve sivil kuruluşların bir çatı kuruluşu olduğunu hatırlatan Pala, gönüllülerle birlikte 43 ayda 4800 faaliyet yaptıklarını dile getirdi.
İmam Hatip Lisesi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Faruk Akcaba ise, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala'ya kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Vakfın çalışmalarının anlatıldığı programda izlenecek yol haritası da konuşuldu.
(MŞ)

10.01.2013 11:07:24 TSI

Editör: Wan Haber