İçişleri Bakanlığı tarafından 3 yıl önce hizmetlere ulaşımın kolaylaştırılması ve kalitesinin arttırılması bakımından ortak özellikler taşıyan işyerlerinin ihtisas dallarına göre kentin belli yerlerinde toplanmasına ilişkin genelge çerçevesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararla 6 gün içerisinde, kent içinde kalan galerilerin kapatılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.
Yasaklandığı halde kent içerisinde faaliyetlerine devam eden oto galericilerinin dükkanlarının boşaltılıp, mühürleneceği ve bu galerilere satılması için araçlarını veren vatandaşlara da cezai yaptırım uygulanacağı belirtildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından kent içerisinde faaliyet gösteren oto galericilerinin kent dışındaki sitelere taşınması için geliştirilen proje kapsamında, oto galericilere yazılı tebligat gönderildiği belirtildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Dağ, oto galericiliği faaliyeti gösteren otomobilciler derneği ve kooperatifçiler sitesi yöneticileriyle bir kez daha görüştü. Baydemir, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin meclis ve encümen kararı alarak, bu galericilere ruhsatlarının iptal edileceği ve dükkanlarının mühürleneceğine ilişkin tebligat yapılacağını söyledi. Yapılan uyarılara uymayan esnafın dükkanlarının 6 gün içerisinde boşaltması gerektiğini belirten Baydemir, araçlarını bu dükkanlarda satışa çıkartan vatandaşlara da cezai yaptırım uygulanacağını söyledi.
Yayınlanan genelgeye göre, 24 Aralık Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta ve Trafik ekipleriyle ilçe belediyelerinin zabıta ekipleri, kent içerisinde faaliyetlerini sürdüren dükkanların boşaltılması için uygulama başlatılacağı bildirildi.
(MY-AKK-Y)

17.12.2012 18:25:40 TSI

Editör: Wan Haber