Adana'da ayrıldığı dini nikahlı kocasından şiddet gördüğünü ileri sürerek kendisini yakan kadının, hem kendisine hem de kızına 3 ay koruma verildiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Adana Adliyesi'ne 50 metre uzaklıkta bulunan Tepebağ Mahallesi 27031 Sokakta ikamet eden Fatma Çelik (46) 20 yıl önce Abdurrazzak D. (45) ile dini nikahlı olarak evlendi. Çiftin 3 erkek 1 kız çocukları oldu. Evlere temizliğe giderek geçimini sağlayan Fatma Çelik, 2011 yılında dini nikahlı eşinin S.Ç. isimli kızına cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürerek polise başvurdu. Bundan sonra çift arasında hergün kavga çıkmaya başladı.
Sürekli eşini ve çocuklarını dövdüğü ileri sürülen Abdurrezzak D., eşinin temizlikten kazandığı paraları almaya çalışmasından dolayı da çift arasında kavgalar arttı. Bu nedenle Çelik bağlı bulunduğu polis merkezine başvurarak kızı ve kendisi için koruma isteyip kocasının evden uzaklaştırılmasını istedi.
Adana Cumhuriyet Savcılığı bu istek üzerine Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Bunun üzerine Fatma Çelik'e 27 Ağustos'ta 3 aylık koruma verildi. Koca da evden uzaklaştırıldı. Koruma 27 Kasım günü bitti. Fatma Çelik 26 Kasım günü savcılığa giderek korumanın ve uzaklaştırmanın uzamasını istedi.
Savcılık bu talebi Aile Mahkemesi'ne iletti. Ancak aradan 3 hafta geçmesine rağmen koruma verilmedi. Bu arada dün akşam Abdurrezzak D. evine gittiği eşini tehdit edip darp etmek istedi. Bunun üzerine Fatma Çelik bu sabah savcılığa gitti, ancak korumanın ve uzaklaştırmanın çıkmadığını öğrendi.
Kocası tarafından sürekli rahatsız edildiğini söyleyen Fatma Çelik, bir benzin istasyonuna giderek benzin istedi ancak istasyon sahipleri beniz vermedi. Bunun üzerine kadın "Soba yakacağım" diyerek benzini alıp köprünün üzerine çıkarak "Kocam sürekli para istiyor, kızımı tehdit ediyor" diyerek kendisini yaktı.
Yanmaktan polisler tarafından kurtarılan Fatma Çelik, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Çelik'in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Bu arada polis, kızını ve eşini tehdit ettiği ileri sürülen Abdurrezzak D.'yi yakalamak için çalışma başlattı.
Abdurrezzak D.'nin kasten adam yaralama, tehdit, hakaret, cinsel istismar suçlarından 10'dan fazla kaydı olduğu öğrenildi.
Ev sahibi Fatma Kardan (80) ise Fatma Çelik'e kendisine bakması karşılığında evini verdiğini, ancak eşinin bir gün bile rahat bırakmadığını belirterek, "Her akşam kapıya dayanıyordu, kıza bir rahat vermiyordu" dedi.
(FKE-ÖK-Y)

11.12.2012 16:24:59 TSI

Editör: Wan Haber