Hayata dönüş operasyonlarında cezaevindeki mahkumlara "kendisini yakın" talimatı veren kişinin dönemin Halkın Hukuk Bürosu (HHB) Başkanı Avukat Zerrin Sarı olduğu iddia edildi. Sarı'ya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında kodlu bir şekilde "kendinizi yakın talimatı" verildiği görüldü. İstanbul polisi geçtiğimiz gün DHKP-C terör örgütü operasyonu kapsamında HHB'de de aramalar yapmıştı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz cuma günü yasa dışı sol terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 7 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında avukatların da bulunduğu toplam 97 kişi gözaltına alınmış Halkın Hukuk Bürosu (HHB) ve Çağdaş Hukukçular Derneği'nde (ÇHD) aramalar yapmıştı.
Polis 2000 yılında da Hayata Dönüş Operasyonunda Ümraniye Cezaevi'ndeki mahkumların kendilerini yakmaları için talimat veren kişilerden birisinin dönemin Halkın Hukuk Bürosu başında bulunan Zerrin Sarı olduğunu belirledi. O dönem yapılan müdahaleler kameralara da yansırken Zerrin Sarı'ya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında kodlu bir şekilde örgütün cezaevi sorumlusuna kendilerini yakma talimatı verdiği görülüyor. Kayıtların sonrasında ise Sarı, "feda eylemi olsanı artık, ama direniş tabii ki devam eder" şeklinde bir mesaj iletiyor.
Emniyetten alınan bilgiye göre, Zerrin Sarı halen Avrupa'da yabancı ülke gizli servisleriyle temas halinde ve DHKP-C'nin başında bulunuyor.
(ÖFA-ÖK-Y)

21.01.2013 17:52:57 TSI

Editör: Wan Haber