Adana'da kocasının kendisine şiddet uyguladığını ileri sürerek kendisini yakan kadının çocukları, annelerinin hem kendilerine hem de babalarına şiddet uyguladığını iddia etti.
Köprülü Kavşağı'nda üzerine benzin döküp kendini yakan 46 yaşındaki Fatma Ç.'ye şiddet uyguladığı iddia edilen dini nikahlı eski eşi Abdurrazzak D. (45), Yarbaşı Polis Merkezi'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Polis aracına binerken karısına şiddet uyguladığı iddialarını yalanlayan Abdurrazzak D., "Kendisi çocuklarıma şiddet uyguluyordu, onları satmaya çalışıyordu. Ben ondan davacıyım. Bakın sırtıma, kollarıma eski karım bana şiddet uyguladı" dedi.
Abdurrazzak D.'yi polis merkezinin önünde bekleyen çocukları Umut (20), Zehra (17) ve Ceylan D. (15) ise, babalarının annelerine şiddet uyguladığının doğru olmadığını savunarak, annelerinin hem kendilerine hem de babalarına şiddet uyguladığını ileri sürdü. Umut D., annesinin babasını sürekli cezaevine sokmaya çalıştığını iddia ederek, "Annemin ruh sağlığı yerinde değildi, akli dengesi çok bozuk. Akıl almaz şeyler yapmaya başladı, yıllardır böyle. Kendisini daha önce üç kere yakmaya kalkıştı. Biz annemle evimizi 1 ay önce ayırdık ama peşimizi bırakmadı, kardeşlerime şiddet uyguladı" diye konuştu.
Umut, annelerini kardeşlerine şiddet uyguladığı için şikayet ettiklerini belirterek, sonrasında kardeşlerinin devlet himayesine alındığını söyledi. Kardeşlerinin 2 gün yurtta kaldığını kaydeden Umut, sonrasında ev tutarak, babasını ve kardeşlerini yanına aldığını söyledi.
Zehra D. ise yaşanan olayla ilgili annesini suçladığını ifade ederek, annesinin yalan beyanlarla babasını hapse attırmak istediğini ileri sürdü. Zehra D., "Amacı babam olmadan rahat bir şekilde yaşamaktı. Çünkü babam kıskanç biri, bir şey olduğunda tartışma çıkıyordu. Annem de onu kendisinden uzaklaştırmak istedi. Annemin verdiği dilekçeler sonucunda babam evden uzaklaştırıldı. Babam anneme şiddet uygulamıyordu, sözlü tartışma yaşıyorlardı" dedi.
Zehra, annesinin kendisini okuldan almakla tehdit ederek babası hakkında yalan beyan vermeye zorladığını iddia etti.
(SZP-CC-Y)

12.12.2012 12:12:15 TSI

Editör: Wan Haber