Nazilli'de ilkokul öğrencileri her yıl düzenledikleri mavi kapak toplama kampanyası ile engellilere destek olmaya devam ediyor.
Okulda düzenlenen son kampanyada 202 bin adet kapak toplayan öğrenciler kapakları Nazilli Belediyesine teslim ederek, 4 tekerlekli sandalye isteyecek. Okulun birinci sınıf öğrencileri mavi kapak kampanyasında çok sayıda kapak topladıklarını ve okullarında engelli olmadığı için başka okullardaki engelli arkadaşlarını sevindirmek istediklerini söyledi. Okul Müdürü Süleyman Diker ve Sınıf Öğretmeni Abidin Çağlayan öğrencilerin derslerde, mavi kapak kampanyası ile engellilere tekerlekli sandalye sağlandığını öğrenmelerinin ardından 2 yıldır kampanya ya destek verdiklerini ifade etti.
Öğrencilerinin derslerde öğrendikleri sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde aynı zamanda çevre kirliliğinin önlenmesi için ne yapılması gerektiğini de öğrendiklerini ifade eden Müdür Diker, "Bir eğitim kurumu olarak okulumuzda eğitim gören tüm öğrencilerimizin hayata atıldıklarında her yönden hazır olmalarını sağlamak için modern eğitim teknolojileri ve özenle seçilmiş eğitim kadrosu ile çalışıyoruz" dedi.
Sınıf Öğretmeni Abidin Çağlayan ise; "Öğrencilerimizle beraber geçtiğimiz eğitim-öğretim yılından bu yana sürdürdüğümüz 'Tane Tane Kapak Topluyorum, Adım Adım Engelleri Aşıyorum' kampanyamız var. Geçtiğimiz eğitim yılında 160 bin kapak toplamıştık. Her ne kadar okulumuzda engelli öğrencimiz olmasa da buradaki amacımız, gayemiz öğrencilerimizdeki yardımlaşma duygusunu ön plana çıkarmak. Sadece öğrencilerimizle değil velilerimizle birlikte geçen yıl topladığımız 160 bin kapağı Nazilli Belediyesi ile birlikte Bedensel Engelliler Derneği aracılığıyla engelli vatandaşlara ulaştırdık ve engelleri kaldırmada bizde bir adım atmış olduk. Bu yılda bu kampanyamızı devam ettirdik ve şuanda yaklaşık 202 bin civarında kapağımız var. Yine bu yılda Belediyemiz aracılığıyla 'Tane Tane Kapak Topluyorum, Adım Adım Engelleri Aşıyorum' kampanyasının devamı olarak alacağımız engelli sandalyelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız" dedi.
(ÜÖ-MB-İK)

12.01.2013 13:58:42 TSI

Editör: Wan Haber