Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Doğan köyü Aile Sağlık Merkezi'nde görevli hemşire Fatma Altınyurt, kendi ağrısı üzerine bindiği ambulansta ilerlerken, aynı güzergahta bir araç içerisinde bulunan kadının doğum sancısı çektiği bilgisini aldıktan sonra, yetkililerle görüşüp hamile kadının doğumunu gerçekleştirdi.
Pervari ilçesinde yoğun ağrılar nedeniyle ambulansla ilçeye hareket eden Altınyurt, köy hizmetlerinden yolu açmaları için yardım istediğini söyledi. 5-6 saatlik çalışmadan sonra ekibin köye ulaştığını belirten Altınyurt, ambulansın köye ulaştıktan sonra yolun kapalı olmasından dolayı aracı beklettiklerini ifade etti. Köy hizmetlerinin aracıyla yola çıktıklarını aktaran Altınyurt, "2-3 köyü geçtikten sonra yoğun kar yağışı nedeniyle yol tekrar kapandı. Köy hizmetleri yol açma çalışmalarına devam etmeye başladı. O sırada 112'den bir haber geldi. Arkamızdaki bir araçta hamile bir kadın olduğu söylendi. Yolda durup onlarla beraber devam etmeye karar verdik. Onların bulunduğu araca geçtiğimde zaten sancıları başlamış, bebek gelmek üzereydi. Elimizdeki bütün imkanları değerlendirerek doğumu orada gerçekleştirdik. Bebek ve anne sağlıklıydı. 20-25 dakika sonra yol açıldı. Ambulansla beraber bir noktada buluştuk anne ve bebeği alıp Pervari Devlet Hastanesi'ne birlikte geçtik" dedi. Pervari'den Siirt Devlet Hastanesi'ne getirilen hemşire Fatma Altınyurt, akut kese sancıları ile ilgili muayene işlemlerinin sürdüğünü, şimdilik cerrahi bir müdahaleyi düşünmediğini dile getirdi.
Doğan köyü aile hekimi Dr. Ümit Gültekin ise, Cuma günü Fatma hemşirenin çok ağrısının olduğunu, kendisine 112'yi arayıp ilçeye gitmesini önerdiklerini kaydetti. Gültekin, "Kendisi hayır hocam biraz bekleyelim geçer dedi. Ertesi gün bekledik iştahı da iyice kesildi ağrısı devam ediyordu. Biz 112 ye haber ettik. Köy hizmetleriyle de irtibata geçtik yollar açılmıştı, yola çıktık biz yola çıktıktan sonrada arkamızdaki bir araçta hamile bir kadın olduğu söylendi. Onlarda yolda da kalmışlardı. Yanımızda tıbbi veya medikal cihaz almamıştık. Orada eldiven olmadan bir şey olmadan doğumu gerçekleştirmek zorunda kaldık bebek doğduğunda mosmordu. Çok şükür anne ve bebek sağlıklıydı. Nihayetinde hemşire Fatma hanımda rahatsızdı. şimdi genel cerrahi servisinde tedavine başlanmıştır" diye konuştu.
(RÇ-YRT-YHY-Y)

24.12.2012 18:40:29 TSI

Editör: Wan Haber