Halter Federasyonu'nun 9 Mart'ta yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkanlığa adaylığını açıklayan Kenan Nuhut, "Halterin meselesini çözecek olan haltercilerdir. Başka bir düşünceye, başka birisine ihtiyacımız yok. İhtiyacımız olan Türk spor teşkilatının bize destek vermesidir" dedi.
Hasan Akkuş Yönetimi'nin istifasının ardından boşalan Halter Federasyonu Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Kenan Nuhut, 23 Yaş Altı Halter Milli Takımı bulunan 16 sporcunun dopingli çıkmasını ardından TSYD Ankara Şubesi Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya eski Halter Federasyonu Başkanı Savaş Ağaoğlu ve spor hukukçucu Oğuz Atasoy'un da katıldı.
Toplantıda yaptığı açıklamada, halterin birliği ve beraberliği kendi bünyesinde sağlaması gerektiğini belirten Nuhut, "Türk haltercileri büyük bir ailedir. Bunun sorumluluğunu da herkes biliyor. Halterin durumuna herkes üzülüyor. 21 sporcuda doping çıkması olayını yaşayan sadece Türkiye değil, bundan önce Yunanlılar da yaşadılar. Derlediler, topladılar yakında da şampiyon çıkaracaklarını tahmin ediyorum. Biz bilgi birikimi olarak, elimizdeki şampiyonlar olarak, büyük teknik kadro ve kulüpler olarak çok kısa sürede bu meseleyi çözeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu sorunu çözecek olan gene haltercilerdir. Altını çiziyorum, halterin meselesini çözecek olan gene haltercilerdir. Başka bir düşünceye, başka birisine ihtiyacımız yok. İhtiyacımız olan Türk spor teşkilatının bize destek vermesidir. Zira bu saatten sonra bir ateşten gömlek giyilecektir. Ben bu gömleği bir ağabey, eski federasyon başkanı sıfatıyla giymeye hazır ve nazırım" ifadelerini kullandı.

"SAYIN BAKANIMIZIN ARZUSU EN DOĞRUNUN BULUNMASI DOĞRULTUSUNDA"
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Nuhut, spor teşkilatının konuya nasıl yaklaştığına yönelik, "Halterdeki bu dağılmışlığın önüne geçilmesi lazım. Yani halterde bir birliktelik lazım, herkesin girift olması lazım. Bu konuyla ilgili Halil Mutlu'yla beraber Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız, Sayın Genel Müdürümüzle görüştük. Bir araya gelerek, bu konuyu masaya yatırmamızı ve orada tartışmamızı istedi. Tahmin ediyorum, yarın Sayın Bakanımız davet edecekler halterin meselesini çözeceğiz, en iyi çözümü bulacağız. Sayın Bakanımızın arzusu, isteği en doğrunun bulunması doğrultusunda" dedi.
Bir gazetecinin "Genel müdürlük çatısı altında, bir isim etrafından toplanma çalışması var. Bu konu konuda neler düşünüyorsunuz" sorusu üzerine ise Nuhut, "Bana resmi olarak iletilen öyle bir mesele yok. Ama Türk halterinin bu doping illetinden kurtulması adına bir çalışmada olmamız tavsiye edildi. Bu çalışmanın içerisinde ben varım, Halil Mutlu var, Spor Genel Müdürümüz ve Genel Müdür Yardımcılarımız da var. Ama bir isim üzerinde durulmadı" cevabını verdi.
Nuhut, Türk siyasetinin mutlaka başarının yanında olması gerektiğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Kişiye göre federasyon başkanlığı olmaz. Eğer haltere aday olanlar varsa onların bilgi birikimine bakılır. Yöneticilik ayrı mesele. Yani siz çok başarılı bir sporcu olabilirsiniz ama yöneticilik çok ayrı tutulmalı. Uluslararası Halter Federasyonu Başkanı Tamas Ayan da sporcu değil ama çok başarılı bir yönetici. Biz bu meselenin altında kalkabiliriz."
Hasan Akkuş Yönetimi'nin istifasının ardından boşalan Halter Federasyonu Başkanlığı'na Kenan Nuhut'un yanı sıra eski milli sporcu Halil Mutlu adaylığını açıklamıştı.
(SU-BÇ-S)

20.02.2013 14:09:30 TSI

Editör: Wan Haber