Kocaeli'de, Gençlik ve Spor eski İl Müdürü Kenan Malkoç ile birlikte 5 sanığın yargılandığı dava bilirkişiye gönderildi. Davanın seyri bilirkişiden gelecek rapora göre belirlenecek.
Gençlik ve Spor eski İl Müdürü Kenan Malkoç ile dönemin şube müdürleri Erdal Emil, Selahattin Sayar, Avni Yıldırım, bir spor mağazasının yetkilisi Osman Şahin ve teknik asistan Turgut Utku hakkında, 2007-2011 yılları arasında yaptıkları birçok alımda ve diğer işlemlerde uygunsuz çalıştıkları ve kamuyu zarara uğrattıkları gerekçesiyle açılan davanın görülmesine devam edildi. Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen davaya tutuksuz yargılanan Gençlik ve Spor eski İl Müdürü Kenan Malkoç, Erdal Emil, Selahattin Sayar, Avni Yıldırım, Osman Şahin, Turgut Utku ile avukatları ve müşteki olarak da Spor Genel Müdürlüğü avukatı Melike Kundakçı katıldı.
Davada tanık olarak Murat Özdağ, Handan Apaydın ile Razaman Usta'nın dinlenmesine karar verildi. Tanık olan Murat Özdağ, "Bizden zaman zaman sivil toplum örgütleri bazı taleplerde bulunur. Biz, elimizden geldiği kadarıyla bunlara yardımda bulunuyoruz. O zaman il müdürü olan Kenan Malkoç'un da bizden bazı talepleri oldu. Biz de spor kıyafetleri olmak üzere bazı yemek ihtiyaçlarını karşıladık" dedi. Diğer tanık Handan Apaydın ise müdürlükte memur olarak çalıştığını ifade ederek şöyle konuştu: "O gün müfettişler odaya geldiklerinde bana 'Şimdi dananın kuyruğu kopacak. Bize isim ver' dedi. Ancak ben o zaman baskı altında olmadığını söyledim şimdi de onu söylüyorum. Ben herhangi bir usulsüzlüğe şahit olmadım."
Son tanık Ramazan Usta da, 2000-2010 yılları arasında iki kez gece ışıklandırmalarını sağlayan kablolar çalındığını anlatarak "Ama bu durum karakola bildirildi" dedi.
Mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar vererek duruşmayı 27 Mart tarihine erteledi.
(UU-HO-Y)

22.01.2013 17:51:03 TSI

Editör: Wan Haber