Tiyatro sanatçısı, yazarı ve program sunucusu Kenan Işık, Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.
Ordu Kültür Sanat Merkezi sahnesinde, 14-15 Aralık 2012 tarihlerinde sahnelenecek olan "Aşk Hastası" adlı oyun için Ordu'ya gelen Kenan Işık, Vali Düzgün'ü ziyaret ederek, hem Ordu ile ilgili düşüncelerini paylaştı, hem de oyunla ilgili bilgi verdi.
Kenan Işık'ı Ordu'da görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Vali Orhan Düzgün, "Kenan IŞIK, hem eleştirmen, hem yönetmen, hem yazar, hem oyuncu olarak tiyatronun her bölümünde rol almış birisi. Ankara Devlet Tiyatrosu'nun 'Aşk Hastası' adlı oyununu yazan ve yöneten olarak kendisini Ordu'da görmekten ve ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. İlimize gelen bütün ekibine de 'hoş geldiniz' dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

"ORDU, SANATA DEĞER VEREN BİR İL"
Ziyarette soruları da yanıtlayan ve Ordu ile ilgili düşüncelerini paylaşan ünlü tiyatro sanatçısı, yazarı ve program sunucusu Kenan Işık, "Karadeniz deyince aklıma Ordu geliyor. Ordu'ya birkaç kez oynadığım oyunlar dolayısıyla gelmiştim. Ordu'nun kültürel düzeyinin çok yüksek olduğunu, sanata, edebiyata olan bu düşkünlüğünü biliyorum" diyerek, Ordu'nun, Anadolu'da sanata değer veren, önem veren, sanatın farkına varmış, çok önemli bir il olduğuna dikkat çekti.

"OBKT'NİN ÇOK BAŞARILI ÇALIŞMALARI VAR"
Kenan Işık, "Birkaç defa Ordu'ya oynadığım tiyatro oyunları dolayısıyla gelmiştim. Eşimin ailesinin bir tarafı da Ordulu. Yani bir tarafımız burada. Ordu'yla, hem ailevi, hem de tiyatroyla ilgili ilişkim var. Sanıyorum, Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu 1964 yılında kurulmuş bir bölge tiyatrosu. Türkiye'de kendi yağıyla kavrulan yegane tiyatrodur. Adına Belediye tiyatrosu denilmemiş, Karadeniz tiyatrosu denilmiş. O anlamda bir bölge tiyatrosu hüviyeti, misyonu da var. OBKT'nin çok başarılı çalışmaları var. Hala da devam ediyor. Bu vesileyle söyleyeyim. Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu çalışanlarını tebrik ederim. Yaptıkları çok büyük bir çalışma" diye konuştu.

"KENTLERİN, KENDİLERİNE HAS HAVASINI, ATMOSFERİNİ KORUMASINDAN YANAYIM"
Geçmiş yıllarda da Ordu'ya geldiğini anlatan Kenan Işık, bugünkü Ordu ile geçmiş yıllardaki Ordu arasındaki farkı ise şöyle anlattı: "Ben kentlerin biraz kendilerine has havasını, atmosferi korumasından yanayım. Yani süresi içerisinde dokusuna çok uygun olmayan bir yapılaşma Karadeniz'de de var ne yazık ki. Ordu'da da esasen var. Şimdi gelirken de baktım. Eski Ordu biraz daha mı acaba çok kendine has güzel mimarisi olan bir şehir miydi diye düşünüyorum. Yani o tarihi tarafı, bu kentin belleği hafızası. Yani, o hafızayı yok ettiğin zaman kentin de derinliği, değeri kayboluyor. Karadeniz'deki bütün illerde ne yazık ki bu var. Çünkü çok hoş güzel kentler. Ben hasbelkader dünyanın birçok yerine gitmiş biriyim. Buranın coğrafyası kadar etkili coğrafya çok az. Yani canım hep ister, bir arabaya bineyim Karadeniz'e geleyim diye. Çünkü, 20 sene önce bir kere yapmıştım bunu. Kendi başıma bir tatil yapayım dedim otomobile bindim ve Karadeniz'e doğru uzandım. Hakikaten rahattı. Yani şu dağa doğru giden yol acaba nereye gidiyor, deyip oraya gittim ve çok müthiş, güzel manzaralarla, köylerle karşılaştım."
Ziyaretin ve sohbetin sonunda Vali Orhan Düzgün, Kenan Işık'a ziyaretin anısına Ordu'nun simgesi 02 logosunun yer aldığı bakır işlemeli bir ayna verdi
(RCP-SLH-Y)

14.12.2012 16:04:30 TSI

Editör: Wan Haber