Adana'da '12 Eylül askeri darbesinin izlerinin silinmesi' kapsamında Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun ismi "Demokrasi İlköğretim Okulu" olarak değiştirildi.
12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davanın duruşması bugün Ankara'da başlarken, 12 Eylül'den kalan Evren'in izlerinin de silinmesine devam ediliyor. Adana İl Milli Eğitim Komisyonu, Temmuz 2012'de aldığı kararla Kenan Evren İlköğretim Okulu'na 'Demokrasi' adını vermişti. Yeni tabela okula asıldı.
Mahalle sakinleri ve öğrenciler, okulun isminin değiştirilmesinden memnun olduklarını dile getirdi. 2 çocuğunun Demokrasi İlköğretim Okulu'nda eğitim gördüğünü belirten Ramazan Akınç, Kenan Evren'in askeri darbe yaparak demokrasiyi etkilediğini söyledi. Akınç, "Darbeden dolayı birçok insan etkilendi. Kimi öldü, kimi sakat kaldı. Bu nedenle biz Kenan Evren ismini istemiyorduk, değişmesinden dolayı çok mutlu olduk" dedi.
Akınç, Evren'in yargılanmasında ise geç kalındığını söyleyerek, "Daha önceki hükümetlerin Evren'i yargılamaya gücü yetmedi. Bu nedenle geç kalındı. Şimdi yargılanıyor ama artık adam yaşlandı. Bundan sonra yargılanmasının bir anlamı yok" diye konuştu.
(FKE-CC-Y)

17.01.2013 12:43:11 TSI

Editör: Wan Haber