Saruhanlı ilçesine bağlı Kemiklidere köyünde geçen yıl eğitime açılan ilkokulun bahçesine 250 adet zeytin ve çam fidanı dikildi.
"251 Bin Dev Öğrenci" projesi kapsamında Kemiklidere Köy İlkokulu bahçesinde düzenlenen törene Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin, daire amirleri ve köylü vatandaşlar katıldı. Kaymakam Otcu, törende yaptığı konuşmada, geçen yıl faaliyete başlayan okulun yapımında büyük zorluklar yaşandığını belirterek, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Yaptıkları hizmetin amacına ulaştığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Otcu, "Öğrencilerin velileri çocuklarının kendi köylerinde eğitim görmelerinden elbette mutlu oldular. Onlar kadar bizler de mutlu olduk. Eski Muhtarımızın büyük gayreti oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Otcu, konuşmasında ağaç dikmenin de önemine değinerek, dikecekleri fidanların sevgi ile büyümesini diledi. Törendeki konuşmaların ardından Kaymakam Otcu, öğrenciler ve köylülerle birlikte fidan dikti. Programda ayrıca okulun halkoyunları ekibi bir gösteri sundu. Köylü kadınlar tarafından hazırlanan lokmalar davetlilere ikram edildi.
(SD-ERG-Y)

10.01.2013 16:01:10 TSI

Editör: Wan Haber