Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), ITM Varşova Turizm Fuarı ile Anvers Turizm Fuarı'nda Antalya'nın kemer ilçesini Polonya ve Belçika'da tanıttı.
GATAB'ın 2013'ün ilk ayında başlayan turizm fuarlarına katılımları devam ediyor. 24-26 Ocak tarihleri arasında Polonya'da düzenlenen ITM Varşova Fuarı ile 24-28 Ocak tarihleri arasında Belçika'da düzenlenen Anvers Turizm Fuarı'na katılan GATAB, Kemer'in turizm alternatiflerini fuara katılanlara sundu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Kemer standını Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Prof Dr. Yusuf Ziya Özcan ile Varşova Kültür ve Tanıtma Ataşesi A. Kasım Sonkaya da ziyaret etti. Fuarın ilk günü Kemer standını ziyaret eden Sonkaya'ya Kemer haritası hediye edildi. Fuar çalışmaları hakkında bilgi alan Sonkaya; standın çok başarılı şekilde hazırlandığını ve fuar ziyaretçilerinin beklentilerini fazlasıyla karşıladığını söyledi.
24-28 Ocak tarihlerinde Belçika'da düzenlenen Anvers Turizm Fuarı'na 20 ülkeden çok sayıda katılımcı iştirak etti. GATAB, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kemer standında tanıtımlarını gerçekleştirdi. Kemer standını ziyaret eden Brüksel Kültür ve Turizm Müşaviri Kenzi Güzel Çulhaoğlu, Kemer standına gelen ziyaretçilerle ilgilenerek, onları Türk misafirperverliğiyle ağırladı. Kemer standını gezenlere Türk simidi, Türk çayı, Türk lokumu ve Türk kahvesi ikram edildi. Belçika'dan 2012 yılında 608 bin kişinin ülkemizi ziyaret ettiğini belirten Brüksel Kültür ve Turizm Müşaviri Kenzi Güzel Çulhaoğlu, bu yıl yüzde 10-15 artış beklediklerini ifade etti.
Belçika TV ve basını ile görüşmeler yapan GATAB Turizm ve Tanıtım Komisyonu Başkanı Hüseyin Er tarafından Kemer'in tanıtımı adına Belçikalı basın temsilcileri Kemer'e davet edildi. Tanıtımın başarılı geçtiğini belirten Hüseyin Er, basının Kemer'e ilgi gösterdiğini ve Kemer'in gözde tatil destinasyonları arasında yer aldığını ifade etti. Kemer standını çok sayıda Belçikalının ziyaret ettiğini söyleyen Er, 2013 yılının Türkiye'ye gelecek Belçikalı turistler açısından için umut verici olduğunu sözlerine ekledi.
(SK-Y)

29.01.2013 10:33:34 TSI

Editör: Wan Haber