Kemalpaşa Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Derneği Hentbol Kulübü, İl Milli Takımlar karmasına 6 bayan 4 erkek sporcu vererek büyük bir başarıya imza attı.
Geçtiğimiz yıl Milli Takımlara 3 bayan hentbolcu gönderen Kemalpaşa Belediyesi takımı, bu yılda milli takımlar seçmelerine toplam 10 sporcu gönderecek. Yaptıkları başarılı çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Bizim için çok büyük bir mutluluk. Kurduğumuz hentbol takımımızın sporcularını milli takıma göndermek benim en büyük hedefimdi. Geçtiğimiz yıl 3, bu yıl 10 sporcumuzu milli takıma gönderdik. Tabi ki bu başarı tesadüf değil. Uzun yıllardır yaptığımız çalışmalarımızın bir ürünü. Kemalpaşa Belediyesi olarak sporun her branşına destek veriyoruz. Bağyurdu mahallemizi hentbol?ün merkezi haline getirdik. Basketbol'da Ören, Jimnastik'te Yukarıkızılca, Futbol?da da ilçe merkezimizde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Spor birimimizde 25 profesyonel öğretmen kadromuz ile yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Spora verdiğimiz bu desteğimiz de artarak devam edecek" dedi.
Milli Takım seçmelerine katılan Erkek Hentbol Takımı kaptanı Ömer Faruk Aslan, uzun süredir yaptıkları çalışmaların karşılığını aldıklarını söyledi. Aslan, "Bizim için çok büyük bir olay. Hayalimdeki ilk aşama buydu. Milli Takım seçmelerine katılmak. Bunu ben ve arkadaşlarım başardık. Şimdi daha üst seviyelere yükselmek için var gücümle çalışmaya devam edeceğim. Bizim bu başarımızda maddi manevi desteği olan Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı'ya, Antrenörümüz Saliha Gülbenli'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Seçmelere katılma başarısı gösteren Bayan Hentbol Takımı sporcusu Melahat Ece Pincal da, büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi. Pincal, "Çok mutluyum, ben ve diğer takım arkadaşlarımızla birlikte bu seçmelere katılmaya hak kazandık. 5 yıldan beri sürekli olarak yoğun bir tempoda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Emeklerimizin karşılığını da almaya başladık. Belediye Başkanımızın büyük desteği sayesinde buralara kadar geldik. Kendisine ve Antrenörümüz Tolga Köybulan?a çok teşekkür ediyorum" dedi.
Milli Takım seçmelerinde yer alan sporcular; Selen Şirin, Funda Arıcan, Sevim Uslu, Melahat Ece Pincal, Zeliha Nur Pincal, Şeyma Çapangül, Yaşar Özdirik, Oğuzhan Uras, Cavit Sert ve Ömer Faruk Aslan.
(HÇ-ERG-Y)

11.01.2013 15:42:51 TSI

Editör: Wan Haber