İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, Entegre ve Kontrollü ürün Yönetimi (EKÜY) Proje bahçelerinden, 0-30 cm ve 30-60 cm derinliklerden toprak örnekleri alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurmuş olduğu toprak analizi laboratuvarına gönderilen toprak analizlerinin sonuçlarının değerlendirme toplamtısı Dereköy'de yapıldı.
Toprak analizlerinin değerlendirilme toplantısına İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Yapı Şube Müdürü Ziraaat Yüksek Mühendisi Azmi Sabri Akbaytürk, Laboratuvar şefi Ziraat Mühendisi Murat Altun, Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Nadir Aykut ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Engin Altunoğlu, D. Murat Aydoğdu, M. Ali Kargıcak, Kızılüzüm köyü tarım danışmanı Özge Arvuz, Dereköy tarım danışmanı Yıldız Aytuğ ile Dereköy Muhtarı Nurettin Yıldız ve köy halkı katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Şube Müdürü Akbaytürk, üreticilerin arazilerinden teknik personeller gözetiminde tekniğine uygun olarak alınan toprak örnekleri ile daha sağlıklı sonuçlar elde edileceği kanısında olduklarını belirterek, çalışmalardan dolayı İlçe Müdürü Ali Bal ve müdürlük personeline teşekkür etti. İzmir'in önemli bir tarım kenti, bu bağlamda Kemalpaşa'nın da çok önemli bir tarım potansiyeline sahip olduğunu belirten Akbaytürk, bu çalışmaların üreticiler adına hayırlı olmasını diledi.
İlçe Müdürlüğü EKÜY proje sorumlusu Ziraat Mühendisi Engin Altunoğlu, toprak analizlerini tesadüfî üreticilerden değil Bakanlığın yürüttüğü EKÜY Projesinde çalışılacak üreticilerin bahçelerinden alınarak, sezon boyu arazide hastalık ve zararlı takibinin yanında, analiz sonucuna dayalı bir gübreleme ile daha sağlıklı ve karlı bir üretimin gerçekleşeceğini" söyledi.
2013 yılında EKÜY Projesi kapsamında çalışılacak olan üreticilerden 0-30 cm ve 30-60 cm olmak üzere toplam 258 adet toprak numunesi alınmış olup laboratuvar sonuçlarına göre teknik elemanlar olarak gübreleme tavsiyelerinde de bulunacaklarını belirtti.
Toplantının son kısmında tarım danışmanı Ziraat Mühendisi Nadir Aykut, çıkan toprak analiz sonuçlarını tek tek değerlendirerek tavsiyelerde bulundu.
(HÇ-ERG-Y)

07.01.2013 16:15:03 TSI

Editör: Wan Haber