Kemalpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından hazırlanan "Anadolu'nun Renkleri" halk dansları şöleninin ilk programı Armutlu Mahallesinde gerçekleşti.
Gelenek ve göreneklerin tiyatral şekilde sahnelendiği gösterilerde, halk oyunları eşliğinde köy düğünü canlandırıldı. 300 kişinin folklor oynadığı programda gelin damat koreografisi büyük beğeni topladı. Gösteriye Kemalpaşa Belediyesi Başkanı Rıdvan Karakayalı ve eşi Lütfiye Karakayalı, CHP Belediye Meclis Üyesi Nazmi Akar, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Belediye olarak kültür değerlerine, gelenek ve göreneklere her zaman sahip çıktıklarını belirten Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Kemalpaşa Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde 2010 yılında kurduğumuz "Kemalpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu" Kemalpaşa merkez, Armutlu, Bağyurdu, Ulucak mahallerinden katılan farklı yaş gruplarından 300 kişinin oluşturduğu folklor grubu çalışmaları ile büyük bir aşama kaydettiğini bugün burada görüyoruz. Sergiledikleri köy düğünü koreografisi ile Anadolu'yu adım adım gezdik. Kemalpaşa Belediyesi'nin amacı, Anadolu'nun renklerini folklor oyunlarıyla gelecek nesillere bir kültür mirası olarak taşınması ve tanıtılmasıdır. Kültür, spor, sanat dallarında kurslarımız ücretsiz devam ediyor. Hizmet bizden katılması sizden" dedi.
Folklor Öğretmeni Ahmet Sezgin'nin hazırladığı köy düğünü koreografisinde farklı yaş gruplarının oluşturduğu Kemalpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gelin alayı, damat tıraşı, kına ve takı merasimi, çayda çıra gibi birçok yöre oyunlarını sergilediler.
Diğer gösterimlerin 10 Şubat Pazar günü Ören, 24 Şubat Pazar günü Bağyurdu, 10 Mart Pazar günü Yukarı Kızılca, 17 Mart Pazar günü Ulucak'ta Çok Amaçlı Spor Salonlarında buluşacak.
(HÇ-AH-Y)

28.01.2013 17:03:02 TSI

Editör: Wan Haber