CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere İşçi Partisi Ed Miliband'ın daveti ile katıldığı 'Tek Millet' konseptli çeşitlilik temalı gecesinde bir konuşma gerçekleştirdi. 17 bakan ve çok sayıda milletvekilinin katıldığı davette 400 kişi yer aldı. Milletvekili Keith Vaz tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu ilerleyen saatlerde Ed Miliband ile basına poz verdi. Kılıçdaroğlu gerçekleştirdiği konuşmanın ardından basının sorularını cevaplandırdı.
Kılıçdaroğlu İşçi Partisinin düzenlediği' tek millet' gecesinde yaptığı konuşmada ' kültürlerin buluştuğu bu özel gecede yer almaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Bu akşam ben şanslıyım çünkü bana soran yok ancak yarına hazırlanıyorum yarın çok soru gelecek ve ben onları cevaplamak zorundayımç Bu akşam bir şey daha keşfettim bizim kesinlikle Türkiye' de Keith Vaz gibi bir politikacıya ihtiyacımız var. Eğer kültürleri bir zenginlik Kabul edersek dünyada barışın yolunu açmış oluruz. Biz Türkiye'de bütün kültürleri buluşturan olabildiğince zengin bir culture sahibiz. Bu küçük salonda dünyanın bütün kültürleri bir arada ve ben çok mutluyum herkese çok teşekkür ederim bu güzel gece için' ifadesinde bulundu.
Konuşmasının ardından basının sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu ' aslında İngiltere' de bulunan değişik etnik kimlik ve kültürlere sahip kişilerin bir araya geldiği bir gece ve bu gecede yer almaktan mutluluk duyuyorum. Eğer farklılıkları bir zenginlik olarak Kabul edersek barışın yolunu açmış oluyoruz. İngiltere'de bunu görüyoruz ve değişik kültürler bir araya geliyor ve bir arada yaşayarak farklılıklarını bir zenginlik olarak görüyorlar. Sosyal demokrat bir parti olarak biz de zaten aynı düşüncedeyiz kendi ülkemizin kültürü ve birikimi ile övünüyoruz. Dolayısıyla farklı bir düşüncede değiliz. Evrensel anlamda bütün kültürlerin korunması lazım çünkü bütün kültürler insanlığın zenginliğidir. O zenginliğe sahip çıkmak korumakta kendi ülkemizde de CHP'nin görevidir' ifadesinde bulundu.
KILIÇDAROĞLU: 'AB'DE SOL PARTİLER İKTİDARA GELDİKÇE TÜRKIYE'NIN AB ÜYELİK SÜRECİ HIZLANACAK'
İngiltere' nin AB üyeliğinde referandum talebi üzerine İşçi PArtisinin sıcak bakmaması üzerine gelen bir soruya Kılıçdaroğlu ' Avrupa'daki bütün sosyal demokrat partiler Türkiye'nin AB ' ne girmesine destekliyorlar. Muhafazakar Partiler ise bu konuda daha muhafazakar bir tavır takınıyorlar. Biz Avrupa' da sol partilerin iktidara gelmesi halinde üyelik sürecinin hızlanacağına inanıyoruz. Bu bağlamda İşçi Partisi ile CHP arasında güçlü bağlar kuracağız. Kadın kolları, gençlik kolları ile işbirliği yapacak İngiliz İşçi Partisinde de zaten CHP ile ilişki kuran çok sayıda milletvekili var dolayısıyla bu çabaları sürdüreceğiz. Amacımız AB' ye bir an önce tam üyelik olacak' açıklamasında bulundu.
KILIÇDAROĞLU: "ANAYASA KOMİSYONUNDA GÖREVLİ ARKADAŞLAR İŞLERİNİ YAPIYORLAR. TEKLİFLERİMİZ DE BU YÖNDE"
Kılıçdaroğlu Anayasa çalışmaları üzerine gelen soru hakkında' Anayasa Komisyonunda görevli olan arkadaşlarımız görevlerini yapıyorlar. Türkiye' nin çağdaş, özgürlükçü, insan haklarına saygılı evrensel değerleri benimsemiş bir anayasaya kavuşmak için çaba harcıyorlar bizimde tekliflerimiz bu yönde' ifadesinde bulundu.
CHP LIDERI KILIÇDAROĞLU: 'BAYKAL' IN KONUŞMASINDA BULUNMAK İSTERDİM'
Deniz Baykal' ın görüşmesi hakkında yaptığı değerlendirmede Kılıçdaroğlu' Konuşma son derece güzel, içeriği dolu dolu bir konuşma , kucaklayıcı bütünleyici bir konuşma elbetteki kapalı grup toplantısında Sayın Baykal' ın bir konuşma yapacağı bildirildi ben de katılmak istedim Salı günü grup toplantısına katılmak gerektiği için ben katılamadım ama Cuma günü olursa katılabileceğimi ifade etmiştim İngiltere seyahati nedeniyle ancak Sayın Baykal geç olabilir dedi o nedenle yapıldı bir sorun yok birliği bütünlüğü savunan farklılıkları bir zenginlik olan bir anlayıştan geldiğimiz için aramızda zaman zaman milletvekili arkadaşlarımız farklı düşünebilirler ancak CHP'nin tüzüğü, tarihi kimliği geçmişi belli dolayısıyla bizim evrensel değerlerde buluştuğumuzda ayrı bir gerçek. ' Basına kapalı gerçekleşen ancak basına sızdırılan toplantı hakkında sorulan soruya ise Kılıçdaroğlu 'Onu grup yönetimi düşünüyor'açıklamasında bulundu.
Kılıçdaroğlu' ya Londra ziyaretinde CHP Genel başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Faruk Loğoğlu ve Sezgin Tanrıkulu eşlik etti. Kılıçdaroğlu Londra programını İngiltere parlamentosunda yer alacak resepsiyonla tamamlayacak.
(HŞ-D)

14.02.2013 02:47:19 TSI

Editör: Wan Haber