Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye'de ilk olan Kelebekler Vadisi inşaatı hızla devam ediyor.
Selçuklu Belediyesi'nin Konya için prestijli yatırımlarından biri olan ve Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanı olacak olan "Aşkın Kanatları, Kelebekler Parkı'nda sona yaklaşılıyor. Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan ve Konya'yı doğa ile buluşturacak Kelebekler Vadisi, Konya ve ülke için örnek bir proje olarak görülüyor. Yediden yetmişe herkes için sosyal yaşam merkezi olacak Kelebekler Vadisini yerli ve yabancı, yılda 800 bin turistin ziyaret etmesi bekleniyor. Yüzde 70'lik kısmı tamamlanan parkın zamanında açılması için ekipler yoğun bir tempoda çalışıyor. Gün gün şekillenen vadide, oyun ve fitness gruplarının kurulumu tamamlandı. Sert zeminlerin döşemesi devam ederken, park içerisinde yer alacak binaların kaba inşaatı ve park içerisinde bulunacak kamelyaların 140 tanesinin kurulumu bitti. Havuzlar, seyir basamakları, anfi tiyatronun kaplamaları ve sert zeminlerin döşemesi hızla devam ediyor. Elektrik projektörleri ve elektrik direklerinin yerleştirildiği parkta sulama hatlarının döşemesi devam ediyor. İnşaat alanlarının büyük bir kısmı tamamlanan Kelebekler Vadisi'nde, yeşil alan çalışmalarına bahar aylarıyla beraber başlanacak. 385 bin metrekare alanıyla Konya'nın en büyük parkı olacak olan Kelebekler Vadisi, sıra dışı konseptiyle de alışılagelmiş park anlayışını değiştirerek yeni bir cazibe merkezi olacak.
Kelebekler Vadisi, kelebeklerin pupa halinden ölümüne kadar her aşamasının yaşandığı üretim alanı, kapalı uçuş alanı, açık uçuş alanı ve kelebek müzesi olmak üzere 4 ana unsurdan oluşacak. 54 futbol sahası, 856 basketbol sahası büyüklüğündeki Kelebekler Vadisi'nde, yüzlerce çeşit kelebek ve böcek doğal yaşam alanlarında gözlemlenebilecek.270 bin metrekare yeşil alan, 105 bin metrekare sert alan ve 10 bin metrekare havuz alanı yer alacak, vadi ile Konya'da yeni bir yaşam merkezi haline gelecek. Projede, amfi tiyatro, mini sinema, gölet ve su havuzları, egzersiz ekipmanları, çocuk oyun elemanları, sirk ve go-kart alanları, sera ve botanik bahçeler, böcek ve kelebek müzeleri yer alacağı belirtildi.
(AH-Y)

13.02.2013 14:45:06 TSI

Editör: Wan Haber