Seni sevdim ya hani, yeni yeni huylar edindim. Sabah kalkıyorum örneğin doğruca aynanın karşısına geçip sana bakıyorum. Dilini çıkarıyorsun bana, ben gözlerinden, bir de gamzenden öpüyorum. Üşenmiyorum üstelik saçını tarıyorum. En çok da gülüşünü severdim biliyorsun gülüşünü izliyorum. Sonra, sonra gözlerim kararıyor birden bilmiyorum neden! Gidip bir bardak dudağından içiyorum kendime geliyorum.

Seni sevdim ya hani, yeni yeni huylar edindim. Güneşten önce örneğin sen doğuyorsun artık. Camı açıyorum sen doluyorsun içeri. Çiçeği kokluyorum sen kokuyorsun. Yatağı yorganı toplamıyorum örneğin. Akşam yatmadan önce saçını okşuyorum sen sarıyorsun bedenimi. Yanımda sen, yakınımda sen, yüreğimde sen. Öyle özlüyorum ki kelebek ah bir bilsen.

Seni sevdim ya hani, yeni yeni huylar edindim. Sokağa çıkıyorum örneğin çocuklarla oyun oynuyorum. Eşleşiyoruz mesela adım sayıyorum. Önce ben başlıyorum saymaya aldım, verdim, ben seni sevdim diyorum. Sonra birden saklambaç oynuyoruz. Sen bana kadar sayıyorsun içime saklanıyorsun, ben aşk’a kadar sayıyorum içimden hiç çıkmıyorsun.

Hani “Kelebek” derdim de sana “Duyduğum en güzel isim” derdin ya hani. Hani bir kelebek olsam omzuna konardım, seyre dalardım göğsünü, kanadımı orada çırpardım derdim de gözlerinle gülerdin ya hani. Hani “Kendine iyi bak” derdim de “Sen de sakın üşütme dayanamam” derdin ya hani! Hani ben sana şiirler yazardım da geceye saklayıp koynuna alırdın ya hani. İşte sonra birden cadde oluyorum, yol oluyorum dışarıya sana çıkıyorum. Trafik ışığında bekler gibi yolda seni bekliyorum. Önce sen yanıyorsun, sonra sen, sonra yine sen. Sonra elini tutup elimle birlikte karşıya geçiyorum.

Sabah güneşimdin biliyor musun, sen doğmadan gün doğmazdı. Kelebekler uçardı penceremden sen günaydın demeden günüm aydın olmazdı. İlk günler sadece aklımdan geçiyordun. Sonra içimden geçmeye başladın. Sonra içime attım seni. Şimdi aklımdan geçiyor içimde kalıyorsun. Seni sevdim ya hani, yeni yeni huylar edindim. Güneşten önce sen doğuyorsun örneğin. Ben kendimi güne vuruyorum sen gün olup yüzüme vuruyorsun.

Seni sevdim ya hani, yeni yeni huylar edindim. Dolmuşa biniyorum örneğin “Şuradan iki kişi uzatır mısınız” diyorum! Başını omzuma koyuyorsun ben camdan seni izliyorum. Cam kenarı can kenarıymış biliyor musun? Yol bitiyor sen bitmiyorsun. Önce sen iniyorsun dolmuştan ben bir sonraki aşkta yalnız iniyorum. Ardıma bakıyorum sonra bir kelebek olup omzuma konuyorsun.

Seni sevdim ya hani, yeni yeni huylar edindim. Kitap alıyorum örneğin sayfa sayfa seni okuyorum. Şiir okuyorum dizelerde sen. Roman okuyorum kapakta sen. Bir kalem alıp dizelerin altını çiziyorum özette sen.

Seni sevdim ya hani, yeni yeni huylar edindim. Öylesine sakinken şimdi hiçbir yere sığmıyorum. Kendimi öylesine veriyorum ki aşk’a sen gidince birden bütün yalnızlıkları üstümde topluyorum. Seni sevdim ya hani, yeni yeni huylar edindim. Kavga ediyorum seninle çünkü seni seviyorum. Öyle imkânsız şey istiyorsun ki benden bir güne sığdıramazken yokluğuna alışmamı istiyorsun...

Seni sevdim ya hani yeni yeni huylar edindim. Bir gün görmesem aksileşiyorum. Nereye gidersen git her gün içimden geçiyorsun. Kaçarın yok kelebek, aklımdasın. Bir giriyorsun günüme yarınım oluyorsun. Ağzımda akşamdan kalma bir sevda türküsü. Öpmek istiyorum seni dudağımda tütüyorsun.