Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağında kalan hayvan sayısı, hava koşulları sebebiyle artış gösterdi. Barınakta kediler ısıtıcı, köpekler ise battaniyeler yardımıyla korunuyor.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağında kalan hayvan sayısı, kış mevsimiyle birlikte ikiye katlandı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin vatandaşlardan gelen ihbarlar ve tespitleri sonucu bulduğu sokak hayvanları, merkeze götürerek rehabilite ediliyor. Barınakta kediler ısıtıcı, köpekler ise battaniyeler yardımıyla korunuyor.
Merkez görevlilerinde Veteriner İkram Coşar, merkezde toplam 240 havyanın barındırıldığını belirterek, merkeze getirilen hayvanların aşı ve tedavilerinin yapılarak koruma atına alındığını söyledi. Hayvanlara günde iki kez yemek verildiğini ve soğuktan korunmaları konusunda azami gayret gösterildiğini dile getiren Coşar, hayırsever vatandaşların da battaniye ve yiyecek konusunda zaman zaman kendilerine destek olduklarını dile getirdi.
Coşar, Kasım ayından itibaren sokak hayvanlarını soğukta bırakmamak için toplama çalışması yaptıklarını ve Haziran ayına kadar bu uygulamayı devam ettireceklerini sözlerine ekledi.
(MY-AT-OK-Y)

12.01.2013 16:41:06 TSI

Editör: Wan Haber