Okullar yarıyıl tatiline girmesine rağmen KEDEM (Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi) öğretmenleri boş durmadı. KEDEM, yarıyıl tatil programında öğretmenlerine yönelik hizmet içi seminerler verdi.
Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerler ile, ikinci yarıyılda öğrencilere daha iyi hizmet verilmesi amaçlandı. Günümüz çocuklarında en sık görülen, anne babaların öğretmenlere sıkça danıştıkları ve şikayet ettikleri sorunların başında gelen "Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu" konulu seminer, kurumun rehber öğretmenleri tarafından verildi. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite tanısı ve tedavisinin, KEDEM öğretmenlerine büyük kolaylık sağlayacağı düşüncesinden hareketle, hiperaktif çocukların sınıf ortamlarında hangi hal ve hareketlere sahip olduklarından ve onlara nasıl yaklaşılması gerektiğinden bahsedildi.
Oldukça verimli geçen hizmet içi programın ikinci oturumunda, "Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) Öğretmenliği" konulu seminer, kurumun rehber öğretmenleri tarafından verildi. Öğretmenleri motive etmeye yönelik bu seminerde, öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli ve kutsal bir meslek olduğu ifade edilirken, asıl öğreticinin Peygamber Efendimiz (S.A.V) olduğu vurgulandı. Seminerlerin sonunda sorusu olan öğretmenlerin sorularına yanıt verildi.
Öğretmenlere yönelik "Hedef Belirleme" konulu seminer ise MEB Talim Terbiye Kurulu'ndan Zeynep Oktay tarafından verildi. Seminerde her öğrencinin hedeflerini kendisinin belirlemesi, belirlediği hedeflerin ulaşılabilir ve tutarlı hedefler olması ve öğretmenlerin hedef belirlemede öğrencilere rehberlik etmesi gerektiği anlatıldı. Programa katılan öğretmenler, seminerlerin faydalı olduğunu ve gelişimlerine önemli katkılar sağladığını dile getirirlerken, bu tarz seminerlerin sıklıkla yapılmasını istediler.
Seminer programında idareciler de unutulmadı. İdarecilere, Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nden Uzman Psikolog "Liderlik ve Yöneticilik" konulu seminer verdi. Yönetici seminerinde ise, iyi bir yöneticinin hangi vasıflara sahip olması, öğretmen, öğrenci ve velilerle iletişiminin nasıl olması gerektiği ele alındı.
(BK-ÖZ-Y)

06.02.2013 11:47:18 TSI

Editör: Wan Haber