Keçiören Belediyesi, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü etkinlikleri kapsamında ilginç bir uygulamaya imza attı. "Sigarasız hayata leblebi ile merhaba" sloganı ile harekete geçen Belediye Başkanı Mustafa Ak, vatandaşlara sigarayı bırakmaları için paket paket leblebi dağıttı.
Keçiören Belediyesi, sigarayı bırakmanın en önemli koşulunun "içsel motivasyon" olduğunu anlatan bir farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Sigarayı bırakmada ilk adımın "karar vermek" olduğunu vurgulayan çalışmada Keçiören halkı, sigarayı bırakmaya davet edildi. Keçiören caddelerindeki uygulamaya bizzat katılan Belediye Başkanı Mustafa Ak, vatandaşlara leblebi ikram etti. Renkli görüntülere sahne olan uygulama sırasında Başkan Ak ile Keçiörenliler arasında esprili diyaloglar yaşandı. Leblebi dağıtırken vatandaşlarla sohbet eden Başkan Ak, sigara alışkanlığını bırakmak isteyenlerin Sanatoryum Hastanesi'ne yönlendirilmesi talimatını verdi. Sigarayı kullanan insanların bırakmak için bir teşvik aradıklarına dikkat çeken Başkan Ak, "Bu uygulama ile insanları sigara alışkanlığından kurtulmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz. İnsanlar sigara içmek yerine leblebi yesinler. En azından ağızlarına bu zararlı nesneyi sokmamış olurlar. Sigara insanın kendisine zarar veren kötü bir alışkanlıktır. Sigara içenler sadece kendilerine değil, yakın çevrelerine, içtikleri ortamdaki kişilere de zarar veriyorlar" diye konuştu.
Sağlıklı bir toplum ve bilinçli bir nesil hedefi için çalıştıklarını belirten Başkan Ak, "Alışkanlıklardan kurtulmak için önce karar vermek ve iradeyi kullanmak gerekir. Her şey karar vermeyle başlar, ama iç çatışmaları yüzünden bu kararı olabildiğince ertelemek zorunda kalan vatandaşlarımıza bugün 'sigarasız yaşama merhaba' diyerek karar vermeleri yönünde uyarı niteliğinde olan örnek bir çalışmayla destek olmak için buradayız. Bugün halkımız için karar günü olsun" dedi.
Keçiören Belediyesi tarafından vatandaşlara dağıtılan leblebi paketlerinin üzerinde "Sigarasız hayata Çorum leblebisiyle merhaba" sloganının yanı sıra "Önceliğiniz sağlığınız olsun. Sigarayı bırakmak için size en yakın yerin Sanatoryum Hastanesi olduğunu biliyor muydunuz?" bilgisi de yer aldı.
(BK-CC-Y)

09.02.2013 11:16:34 TSI

Editör: Wan Haber