E-devlet uygulamalarını incelemek üzere E-devlet Koordinasyon Birimi öncülüğünde Türkiye'ye gelen Birleşmiş Milletler (UN) ve ESCWA heyeti, Keçiören Belediyesi'ni ziyaret ederek, e-belediye uygulamaları hakkında bilgi aldı.
Ziyaret programına UN ve ESCWA heyetindeki Bilgi ve Komünikasyon Teknolojileri Müdürü Haidar Fraihat, Bilgi ve Komünikasyon Teknolojileri Uygulama Departmanı Şefi Niballdlebi, Bilgi ve Komünikasyon Teknolojileri Güvenlik Departmanı Şefi Ayman El-Sherbimy ve E-devlet Koordinasyon Birimi uzmanları katıldı. Heyete onuruna Keçiören Belediyesi tarafından verilen yemek sonrasında faaliyete geçirilen e-belediye, mobil belediyecilik ve SMS belediyeciliği uygulamaları ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Heyete, belediyenin teknolojik alt yapısı ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verildi. Keçiören'deki 51 mahallenin detaylı envanterinin çıkarıldığı Kent Bilgi Sistemi tanıtılarak, konuk heyetten gelen sorular cevaplandırıldı.
E-devlet kapısı üzerinde en çok hizmet sayısına sahip olan Keçiören Belediyesi, E-devlet entegrasyon çalışmaları hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu. E-devlet kapısı üzerinde hizmete başlayan Hayvan Sahiplendirme Sistemi ve sahipsiz hayvanlar için yürütülen çalışmalar hakkında da heyete bilgi aktarıldı. Hayvan Sahiplendirme Sistemi'ne büyük ilgi gösteren heyet, hayvan hakları konusunda hassasiyet gösteren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a tebriklerini ilettiler.
Bilgilendirme toplantısı ve sunumun ardından heyet, Arap ülkeleri ile yürütmekte oldukları e-devlet bilinçlendirme çalışmalarında Keçiören Belediyesi ile ortak çalışma yürütmek isteğini dile getirdi.
(BK-CC-Y)

09.02.2013 11:20:11 TSI

Editör: Wan Haber